5 Χτενίσματα Χωρίς Θερμότητα για το Καλοκαίρι που πρέπει να δοκιμάσεις

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τη ζημιά που προκαλούν τα θερμικά εργαλεία στα μαλλιά όταν χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση, ιδιαίτερα όταν δεν έχεις προετοιμάσει σωστα τα μαλλιά σου. Είτε τα μαλλιά σου είναι θαμπά , είτε τα μαλλιά σου σπάνε, είτε Φριζάρουν, το πρώτο που μπορείς να κάνεις για να επαναφέρεις την υγεία τους είναι […]

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τη ζημιά που προκαλούν τα θερμικά εργαλεία στα μαλλιά όταν χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση, ιδιαίτερα όταν δεν έχεις προετοιμάσει σωστα τα μαλλιά σου.

Είτε τα μαλλιά σου είναι θαμπά , είτε τα μαλλιά σου σπάνε, είτε Φριζάρουν, το πρώτο που μπορείς να κάνεις για να επαναφέρεις την υγεία τους είναι να κάνεις ένα διάλειμμα από το styling με τη θερμότητα.

Να ξεκαθαρίσουμε εδω, ότι δεν ενοούμε το στέγνωμα των μαλλιών με το πιστολάκι, αλλά το styling των μαλλιών με οποιοδήποτε θερμικό εργαλείο.

Και φυσικά θα αναρωτιέσαι: "Μα πως θα φτιάχνω τα μαλλιά μου για να είναι περιποιημένα αν δεν χρησιμοποιήσω θερμότητα?"

Και η απάντηση είναι Protective Hairstyles.

Τι είναι τα "protective hairstyles"?

Με τον όρο "protective hairstyles" αναφερόμαστε σε εύκολα χτενίσματα που μπορείς να κάνεις είτε μόνη σου είτε στο κομμωτήριο για να προστατέψεις τα μαλλιά σου από φθορά που μπορεί να προκαλείται από τον ήλιο και τη θάλασσα ή τα θερμικά εργαλεία.

Ο σκοπός αυτού του άρθρου από τους hair experts του bamhairsalon είναι να σου δώσουν εύκολες λύσεις και κομψές ιδέες για να έχεις πάντα περιποιημένα μαλλιά,  εύκολα σε λίγα λεπτά , και φυσικά χωρίς φθορά!

Τα protective hairstyles είναι λοιπόν ο ορισμός για στυλάτα μαλλιά που δεν ταλαιπωρούνται και είναι καλό να τα κάνουμε ακόμα και το χειμώνα για να δίνουμε ένα διάλειμμα στα μαλλιά μας από το θερμικό styling.

Για ποιούς είναι κατάλληλα?

Τα χτενίσματα χωρίς τη χρήση θερμότητας είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους μαλλιών.

Προτείνονται ανεπιφύλακτα εαν έχεις πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά και θες να ξεκινήσεις (ή ξεκίνησες ήδη) το ταξίδι σου για υγειή μαλλιά. Πάντα συνδυαστικά με μια ρουτίνα περιποίησης με συγκεκριμένα προιόντα και θεραπείες για τον τύπο και τις ιδιαιτερότητες των μαλλιών σου.

1. Μπούκλες Χωρίς Θερμότητα

Μια πολύ εύκολη τεχνική για κάθε τύπο μαλλιών ακόμα και για σπαστά ή σγουρά μαλλιά.

@bamhairsalon

#heatlesscurls #gymhairhack #gymhair #voluminouscurls #σγουραμαλλια #hairtok2022

♬ Calabria (feat. Fallen Roses, Lujavo & Lunis) - Dance Fruits Music & DMNDS

Τυλίγεις τα μαλλιά σου με μια υφασμάτινη κορδέλα ή ένα φουλάρι και κοιμάσαι με αυτό. Το πρωί που θα ξυπνήσεις θα έχεις έτοιμες , υπέροχες καλοσχηματισμένες μπούκλες σε χρόνο dt!

Κάτι πολύ σημαντικό  όταν κοιμάσαι με τα μαλλιά σου τυλισμένα σε ένα μαντήλι, είναι ότι μειώνεται δραστικά το Φριζάρισμα.

Για να έχουν κράτημα οι μπούκλες όλη τη μέρα χρησιμοποίησε κάποιο προιόν styling πριν κάνεις τη διαδικασία και τελείωσε το χτένισμα σου με έλαιο μαλλιών και σπρέι για κράτημα.

Δες tutorial εδώ

2. Ατημέλητος Κότσος

Ξέχασε τον πολύ σφιχτά πιασμένο κότσο εαν θέλεις ένα πολύ φυσικό look για τα μαλλιά σου που θα δείχνει πως δεν έχεις βάλει καθόλου προσπάθεια!

Θα βγεί υπέροχος εάν την προηγούμενη μέρα έκανες τις μπούκλες χωρίς θερμότητα, γιατί τα μαλλιά σου θα έχουν κρατήσει λίγο όγκο και θα έχουν πέσει οι μπούκλες σε πιο κυματιστές.

Αν πάλι δεν έχεις κάνει καμιά προεργασία στα μαλλιά σου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

Εαν τα μαλλιά σου είναι πολύ ίσια , γύρισε ανάποδα το κεφάλι σου και ψέκασε στα μαλλιά σου λίγο texturizing spray ή σπρέι για κράτημα ώστε να πάρουν λίγο όγκο.

Εαν τα μαλλιά σου είναι σπαστά η σγουρά χρησιμοποίησε μόνο ένα leave in conditioner για να μειώσεις το φριζάρισμα σε μήκη και άκρες.

Γίνε δημιουργική και πρόσθεσε αξεσουάρ μαλλιών εαν θέλεις ένα πιο παιχνιδιάρικο και girly chic hairstyle!

Δες σχετικό βίντεο tutorial εδώ

3. Γαλλική / Ολλανδική Πλεξούδα

Είτε μια είτε περισσότερες δεν θα μπορούσε αυτό το χτένισμα να λείπει από τα Top 5 αγαπημένα μας!

Πάντα εντυπωσιακή και για όλες τις περιστάσεις , οι πλεξούδες θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη!

Εαν δεν τα καταφέρνεις μόνη σου, κλείσε ένα ραντεβού για να κάνεις πλεξούδες από έναν επαγγελματία.

Οι δυνατότητες  σε στυλ χτενισμάτων με πλεξούδες στο κομμωτήριο είναι πάρα πολλές.

Παράλληλα το χτένισμα μπορείς να το κρατήσεις περισσότερες από μια ημέρες , και έτσι δεν θα έχεις το άγχος του styling των μαλλιών σου για τα επόμενα πρωινά.

Με την ευκαιρία, κάνε και μια θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σου!

4. Χτενίσματα με φουλάρια

Τα φουλάρια είναι ένα υποτιμημένο αξεσουάρ, δυστυχώς.

Όμως, αν σκεφτείς τα πόσα πράγματα μπορεί να κάνει ένα φουλάρι όσο αφορά το γυναικείο styling είναι Mind Blowing!

Τα φουλάρια δίνουν μια κομψή πινελιά στο ντύσιμο σου είτε το δέσεις στο λαιμό, είτε στην τσάντα είτε στα μαλλιά σου, γιαυτό βγάλε το φουλαρι που έχεις καταχωνιάσει στην ντουλάπα σου και έλα να δημιουργήσουμε 3 πολύ όμορφα , κομψά χτενίσματα για να ξεχωρίσεις το καλοκαίρι!

Τα πλεονεκτήματα όταν χρησιμοποιείς φουλάρι ή μαντήλι για τα μαλλιά είναι επιπλέον η προστασία από την ακτινοβολία του ήλου αλλά και η μείωση του φριζαρίσματος των μαλλιών!

5. Bubble Braids / Ψεύτικη Πλεξούδα

Ένα πολύ εντυπωσιακό χτένισμα που θα σε πάει από το πρωί μέχρι το βράδυ και από βάφτιση μέχρι γάμο!

Μια εναλλακτική λύση εαν δεν μπορείς να κάνεις πλεξούδες μόνη σου.

Αυτό το χτένισμα είναι πολύ εύκολο και μοιάζει με μια πλεξούδα.

Μπορείς να κάνεις το χτένισμα αυτό είτε σε πολύ χαλαρά πιασίματα , είτε σε πιο sleek και τραβηγμένο προς τα πίσω.

Προτείνουμε να το δοκιμάσεις εαν δεν έχεις προλάβει να λούσεις τα μαλλιά σου, χρησιμοποιώντας κάποιο προιόν για να σταθεροποιήσεις τα μαλλιά και τις φύτρες σου.

Δες πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσεις αυτό το χτένισμα εδώ 

Αυτές ήταν 5 ιδέες για μαλλιά χωρίς θερμότητα που προτείνουμε να δοκιμάσεις!

Ότι και να κάνεις από αυτά , βάλε τη δική σου πινελιά και το δικό σου στίγμα για ολοκληρωμένο styling που θα σε αντιπροσωπεύει!

Ακολούθησέ μας στο Instagram

Θέλετε να κλείσετε
ραντεβού;

Πατήστε εδώ
bamhairsalon.gr@gmail.com(+30) 210 6800 299

Copyright © B.A.M. Hair Salon - Powered by kapaweb

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram