6 Συμβουλές φροντίδας μαλλιών για άντρες

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι  στους άντρες τα μαλλιά παίζουν ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο για την συνολική εικόνα και αυτοπεποίθησή τους. Σήμερα θα βοηθήσουμε τους άντρες με συμβουλές από τους hair experts του B.A.M. Hair Salon και θα καλύψουμε τα πάντα από το πώς να φροντίζουν τα μαλλιά τους μέχρι και το πώς να καλυτερέψουν την […]

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι  στους άντρες τα μαλλιά παίζουν ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο για την συνολική εικόνα και αυτοπεποίθησή τους.

Σήμερα θα βοηθήσουμε τους άντρες με συμβουλές από τους hair experts του B.A.M. Hair Salon και θα καλύψουμε τα πάντα από το πώς να φροντίζουν τα μαλλιά τους μέχρι και το πώς να καλυτερέψουν την ποιότητα των μαλλιών τους.

Πιστεύουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε όλους εσάς που ενδιαφέρεστε για την εικόνα σας και θέλετε να βελτιώσετε τη ρουτίνα των μαλλιών σας.

  1. Στέγνωσε τα μαλλιά σου με τον σωστό τρόπο.

Εάν είσαι από τους άντρες που βγαίνουν από το ντους και τρίβουν έντονα σχεδόν με μανία τα μαλλιά με την πετσέτα πιστεύοντας πως θα στεγνώσουν γρήγορα, μην το κάνεις.

Θα πρέπει να γνωρίζεις πως τα μαλλιά σου είναι πιο ευαίσθητα όταν είναι βρεγμένα, που σημαίνει πως όταν τα τρίβεις έντονα με την πετσέτα αυτή η τριβή δημιουργεί φθορά στα μαλλιά με αποτέλεσμα να σπάνε.

Αντιθέτως  χρησιμοποίησε την πετσέτα ταμποναριστά στα μαλλιά σου χαϊδεύοντας προς τη φορά που μακραίνουν.

  1. Προσοχή με τη θερμότητα

Εάν στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι μην χρησιμοποιείς τη θερμότητα στο max. Αυτός είναι κανόνας για τη ρουτίνα των μαλλιών  στους άντρες καθώς ο πολύ ζεστός αέρας από το πιστολάκι όπως και το πολύ ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του λουσίματος θα κάνουν τα μαλλιά σου πολύ ξηρά και αφυδατωμένα.

Έξτρα προσοχή εάν έχεις  λιπαρό τριχωτό καθώς τα λουσίματα με πολύ ζεστό νερό και ο πολύ ζεστός αέρας από το πιστολάκι θα επιβαρύνουν το πρόβλημα της  λιπαρότητας.

Η καλύτερη λύση είναι να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά, αλλά αν δεν είναι πάντα εφικτό χαμήλωσε τη θερμότητα στο πιστολάκι σου!

  1. Μην το παρακάνεις με τα προϊόντα styling

Φυσικά και να χρησιμοποιείς προϊόντα styling στα μαλλιά σου, όμως αν χρησιμοποιείς πολύ προϊόν θα βαρύνει τα μαλλιά σου και θα χάσουν τη φυσική τους κίνηση.

Μια μικρή ποσότητα προϊόντος styling είναι αρκετή για να τελειοποιήσεις το look σου εφαρμόζοντάς το κυρίως σε μήκη – άκρες των μαλλιών αποφεύγοντας τη ρίζα.

  1. Μην χρησιμοποιείς 2 σε 1 σαμπουάν και conditioner

Πάντα τα όμορφα και υγιή μαλλιά ξεκινούν από το σωστό λούσιμο με τα σωστά προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Διάβασε εδώ για το σωστό λούσιμο

Το λούσιμο για να γίνει σωστά θα πρέπει να χρησιμοποιείς σαμπουάν χωρίς sulfates και να τελειώνεις πάντα με conditioner ξεχωριστά.

Τα προϊόντα 2 σε 1 σαμπουάν και conditioner του εμπορίου δεν θα κάνουν τίποτα πάρα πάνω από το να καθαρίσουν τα μαλλιά σου. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε να κλείσεις το λούσιμό σου με conditioner ώστε να προσφέρεις στα μαλλιά σου την ενυδάτωση που χρειάζονται.

Διάβασε εδώ τη διαφορά σε επαγγελματικά και  προϊόντα εμπορίου

  1. Κουρέψου συχνά

Για να δείχνεις περιποιημένος  πάντα μην ξεχνάς να κουρεύεσαι συχνά ώστε να διατηρείς το σχήμα και το μάκρος των μαλλιών σου.

Κλείνε το επόμενο ραντεβού σου  στο κομμωτήριο σε κάθε επίσκεψη σου ώστε να είσαι τακτικός και μη αναβλητικός με την εικόνα σου.

  1. Κάνε μια πιο ισορροπημένη διατροφή

Η καλή διατροφή είναι ουσιώδης και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την υγεία των μαλλιών σου. Ίσως και πιο πολύ από ότι νομίζεις.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να τρέφεσαι με τροφές που θα σου προφέρουν  τα μικροθρεπτικά συστατικά στον οργανισμό σου.

Όλα τα πάρα πάνω tips θα σε βοηθήσουν στο να χτίσεις μια σωστή ρουτίνα μαλλιών που θα βοηθήσουν στην υγεία και θρέψη των μαλλιών σου.

Ακολούθησέ μας στο Instagram

Θέλετε να κλείσετε
ραντεβού;

Πατήστε εδώ
bamhairsalon.gr@gmail.com(+30) 210 6800 299

Copyright © B.A.M. Hair Salon - Powered by kapaweb

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram