Φρόντισε τα μαλλιά σου αυτή την άνοιξη και προετοίμασε τα για το καλοκαίρι!

Μετά από μια τόσο πιεστική περίοδο με καραντίνα και εγκλεισμό αρχίζουμε σιγά σιγά να νιώθουμε και πάλι αισιόδοξοι και χαρούμενοι. Ο χειμώνας πέρασε και βρισκόμαστε ολοένα και πιο κοντά σε πιο καλοκαιρινές , ζεστές και ηλιόλουστες μέρες! Ελπίζουμε να φρόντισες τον ευατό σου κατά τη διάρκεια της καραντίνας και να αφιέρωσες στα μαλλιά σου χρόνο […]

Μετά από μια τόσο πιεστική περίοδο με καραντίνα και εγκλεισμό αρχίζουμε σιγά σιγά να νιώθουμε και πάλι αισιόδοξοι και χαρούμενοι. Ο χειμώνας πέρασε και βρισκόμαστε ολοένα και πιο κοντά σε πιο καλοκαιρινές , ζεστές και ηλιόλουστες μέρες!

Ελπίζουμε να φρόντισες τον ευατό σου κατά τη διάρκεια της καραντίνας και να αφιέρωσες στα μαλλιά σου χρόνο για σωστή φροντίδα.

Αν υπήρχε ένα καλό για τα μαλλιά μας κατά τη διάρκεια του lockdown είναι ότι ξεχάσαμε τις πρέσες και τα πιστολάκια στο συρτάρι και αφήσαμε τα μαλλιά μας επιτέλους ελεύθερα στη φυσική τους κατάσταση! (ελπίζουμε να το έκανες..)

Το styling των μαλλιών με θερμαντικά εργαλεία είναι κάτι που αναφέρουμε συχνά καθώς εαν γίνεται σε μεγάλη συχνότητα και χωρίς τα απαραίτητα προιόντα πριν η θερμότητα ακουμπήσει τα μαλλιά σου, μπορεί να είναι καταστροφικό για την τρίχα.

Εαν λοιπόν έδωσες φροντίδα στα μαλλιά σου το χειμώνα και κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού στο σπίτι , είσαι έτοιμη να υποδεχθείς την άνοιξη και να προετοιμαστείς για το καλοκαίρι με μια νέα ρουτίνα φροντίδας του τριχωτού και των  μαλλιών σου.

Ανοιξιάτικη ρουτίνα μαλλιών μετά από το lockdown.

Ο χειμώνας όπως έχουμε ξαναπεί φριζάρει, ξηραίνει και κάνει τα μαλλιά πιο ευθραστα προκαλώντας σπάσιμο.

 

  1. Άλλαξε το σαμπουάν σου.

Πάντα η επιλογή του σαμπουάν θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τον τύπο των μαλλιών σου και χωρίς sulfates βεβαίως βεβαίως.

Εάν ακόμα αγοράζεις το σαμπουάν σου για τη σωστή φροντίδα των μαλλιών σου από εκεί που αγοράζεις και τα λαχανικά σου, τότε ξανασκεψου το...

Αφού διαλέξεις το σαμπουάν για τον τύπο τον μαλλιών σου έπειτα διάλεξε ποια ανάγκη θέλεις να καλύπτει πχ.ενδυνάμωση , ενυδάτωση, πυκνότητα κλπ.

Φυσικά εάν ήδη χρησιμοποιείς ένα ποιοτικό σαμπουάν και είσαι απόλυτα ικανοποιημένη μπορείς πιο εύκολα να αλλάξεις το conditioner σου με τις παρα πάνω οδηγίες : τύπο μαλλιών και ανάγκες.

 

  1. Φρόντισε το τριχωτό σου

Τα υγειή μαλλιά ξεκινούν από την υγεία του τριχωτού. Ακόμη και αν λούζεις συχνά τα μαλλιά σου αυτό δεν σημαίνει απόλυτα ότι φροντίζεις και το τριχωτό της κεφαλής.

Για παράδειγμα, μπορεί να πλένεις το πρόσωπο σου με σαπούνι 2 φορές τη μέρα αλλά μια φορά την εβδομάδα χρειάζεται μια απολέπηση του δέρματος για πιο βαθύ καθαρισμό , απομάκρυνση του σμίγματος , της λιπαρότητας και των μαύρων πόρων.

Αυτό συμβαίνει και με το τριχωτό.

Το ήξερες ότι όταν μπλοκάρει ο θύλακας της τρίχας προκαλείται αδυναμία και η τρίχα γίνεται πιο λεπτή?

Κάνε μια απολέπηση τριχωτού λοιπόν για να ξεμπλοκάρεις το θύλακα της τρίχας και να απομακρύνεις ό,τι κατάλοιπα έχουν χτιστεί επάνω στο τριχωτό.

Παράλληλα φροντίζεις να αιματώνεις την περιοχή και να ξεφορτωθείς προβλήματα όπως ξηροδερμία ή επίμονη λιπαρότητα.

  1. Κλείσε ένα ραντεβού για θεραπεία μαλιών και τριχωτού στο κομμωτήριο

 

Μια ολοκληρωμένη θεραπεία μαλλιών και τριχωτού στο κομμωτήριο είναι σημαντική καθώς οι θεραπείες στο σαλόνι είναι πιο ενυσχιμένες και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να σταματήσεις να κάνεις θεραπεία (μασκα μαλλιών δλδ) στο σπίτι μια φορά την εβδομάδα.

Στο κομμωτήριο θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις πως να διαχειρίζεσαι τα μαλλιά σου, τι προιόντα να χρησιμοποιείς και πως να καλύψεις τις ανάγκες σου μέσα από τη σωστή εκπαίδευση που θα σου δώσει ο κομμωτής σου έπειτα από διάγνωση.

Επιπλέον θα ζήσεις μια εμπειρία χαλάρωσης και περιποίησης που θα σε αναζοογωνήσει και θα σου προσφέρει ευεξία. Αξία ανεκτίμητη.

 

  1. Κλείσε το επόμενο ραντεβού για κούρεμα και χρώμα.

Το κούρεμα έρχεται πρώτο για την υγεία των μαλλιών πριν από οποιαδήποτε τεχνική εργασία. Το κόψιμο των νεκρών , ξηρών και ταλαιπωρημένων άκρων  θα αναβαθμίσουν τα μαλλιά σου και θα τα βοηθήσουν να μακραίνουν ομοιόμορφα και υγειή.

Εάν θέλεις να φωτίσεις τα μαλλιά σου για να δώσεις μια πινελιά φρεσκάδας και καλοκαιριού διάλεξε ανταύγειες 1 τόνο πιο ανοιχτές από το φυσικό σου για να φαίνεται απόλυτα φυσικό σαν να έχουν ανοίξει από τον ήλιο.

Εάν για το καλοκαίρι θέλεις πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά τότε μπορείς σταδιακά να ανοίγεις τον τόνο των μαλλιών σου από τώρα , χρωματικό τόνο τη φορά.

Με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα φυσικό και παράλληλα θα προστατέψεις τα μαλλιά σου από τη φθορά!

Ακολούθησέ μας στο Instagram

Θέλετε να κλείσετε
ραντεβού;

Πατήστε εδώ
bamhairsalon.gr@gmail.com(+30) 210 6800 299

Copyright © B.A.M. Hair Salon - Powered by kapaweb

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram