Λιπαρά μαλλιά: Οδηγός φροντίδας και περιποίησης για να αποφύγετε τη λιπαρότητα στα μαλλιά σας.

Τα λιπαρά μαλλιά είτε σε άνδρες είτε σε γυναίκες είναι ένα σοβαρό πρόβλημα καθώς δυσκολεύει την καθημερινότητα , μπορεί να δημιουργήσει το αίσθημα ότι τα μαλλιά δεν είναι καθαρά και ως συνέπεια να επηρεάσει την ψυχολογία. Τα όμορφα, φρέσκα και λαμπερά μαλλιά είναι ενδειξη καλής φροντίδας του ευατού μας και σωστής παρουσίασης της εικόνας μας. […]

Τα λιπαρά μαλλιά είτε σε άνδρες είτε σε γυναίκες είναι ένα σοβαρό πρόβλημα καθώς δυσκολεύει την καθημερινότητα , μπορεί να δημιουργήσει το αίσθημα ότι τα μαλλιά δεν είναι καθαρά και ως συνέπεια να επηρεάσει την ψυχολογία.

Τα όμορφα, φρέσκα και λαμπερά μαλλιά είναι ενδειξη καλής φροντίδας του ευατού μας και σωστής παρουσίασης της εικόνας μας.

Εαν αντιμετωπίζετε πρόβλημα λιπαρότητας στα μαλλιά σας , παρακάτω θα σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε γιατί μπορεί να σας συμβαίνει και πως να το αντιμετωπίσετε.

Αιτίες που προκαλούν λιπαρότητα στα μαλλιά:

Η λιπαρότητα στα μαλλιά είναι αποτέλεσμα από την υπερευαισθησία των σμηγματογόνων αδένων που παράγουν περισσότερο σμήγμα.

Τα αίτια που μπορεί να προκαλούν λιπαρότητα στα μαλλιά είναι:

 1. Αλλαγή εποχής
 2. Ορμονική αλλαγή και στρες
 3. Καποια θεραπευτική αγωγή
 4. Ρουτίνα περιποίησης και προιόντα περιποίησης μαλλιών.

Tips πρόληψης λιπαρότητας στα μαλλιά:

Πριν δοκιμάσετε το οτιδήποτε στα μαλλιά σας για να καταπολεμήσετε τη λιπαρότητα πρέπει πρώτα να κάνετε τις εξετάσεις σας, ειδικά εαν το πρόβλημα συνοδεύεται με τριχόπτωση.

Η κατανόηση του προβλήματος θα σας βοηθήσει να κάνετε τα σωστά βήματα, και αν το πρόβλημα είναι σοβαρότερο θα χρειαστεί μια θεραπεία από δερματολόγο.

Τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να εμποδίσετε τη λιπαρότητα στα μαλλιά:

 • Μην αγγίζετε πολύ τα μαλλιά και περιορίστε το συχνό βούρτσισμα.

 

 • Ξεβγάλετε τα μαλλιά σας με χλιαρό προς κρύο νερό για τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα του λουσίματος

 

 • Μη χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα προιόντων styling ειδικά κοντά στη ρίζα

 

 • Μην χρησιμοποιείτε conditioner στη ρίζα

 

 • Βρείτε το κατάλληλο σαμπουάν, conditioner και μάσκα μαλλιών ΧΩΡΙΣ sulfates, parabens και σιλικόνη. ( η διάγνωση από τον κομμωτή σου και οι προτάσεις του θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις τα κατάλληλα προιόντα)

 

 • Προσπάθησε όταν έχεις το χρόνο να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά , η αν χρησιμοποιείς θερμότητα για στέγνωμα να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερη.

 

 • Κάνε θεραπείες μια φορά την εβδομάδα σε κομμωτήριο και στο σπίτι εναλλάξ. Οι θεραπείες στο κομμωτήριο θα βοηθήσουν τα μαλλιά σου να επανέλθουν γρηγορότερα αφού ο κομμωτής σου θα στοχεύσει στο πρόβλημά σου με επαγγελματικά προιόντα και φροντίδα.

 

 • Άλλαξε  lifestyle

Οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής και η έλειψη χρόνου οδηγούν σε λάθος διατροφικές επιλογές και ανεβάζουν τα επίπεδα του stress.

Διαθέστε χρόνο για την περιποίηση του εαυτού σας και φάτε τα λαχανικά και τα φρούτα σας!

Πρόταση Styling για λιπαρά μαλλιά

Φόρεσε τα μαλλιά σου σε ένα κότσο, είτε χαμηλό είτε ψηλό, αλλά απέφυγε τα βαριά προιόντα Styling.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα καλό dry shampoo γαι να αποφύγεις το συχνό λούσιμο.

Ακολούθησέ μας στο Instagram

Θέλετε να κλείσετε
ραντεβού;

Πατήστε εδώ
bamhairsalon.gr@gmail.com(+30) 210 6800 299
Χαϊμαντά 33, Χαλάνδρι, 152 34

Copyright © B.A.M. Hair Salon - Powered by kapaweb

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram