Πως να κάνεις σωστό layering σε προιόντα μαλλιών για υπέροχα μαλλιά!

Κάτι που κανείς δεν λέει όσο αφορά τα όμορφα μαλλιά, είναι ότι συνήθως δεν είναι τόσο εντυπωσιακά όταν δεν υπάρχει styling.

Έχεις βρεθεί ποτέ στη θέση που έχεις αγοράσει ένα προιόν για τα μαλλιά σου, αλλά δεν σου αρέσει ή δεν δίνει το αποτέλεσμα που θες?


Αυτό συμβαίνει γιατί μάλλον το χρησιμοποιείς με λάθος τρόπο!

Η σωστή ποσότητα και ο τρόπος που θα το χρησιμοποιήσεις θα κάνει μεγάλη διαφορα, γιαυτό δώσε σε αυτό το προιόν που έχεις στο ντουλάπι σου μια ακόμα ευκαιρία αφού διαβάσεις αυτό το άρθρο!

Κάτι που κανείς δεν λέει όσο αφορά τα όμορφα μαλλιά, είναι ότι συνήθως δεν είναι τόσο εντυπωσιακά όταν δεν υπάρχει styling.


Τα περισσότερα μαλλιά που λούζονται και στεγνώνουν συμπεριφέρονται με ένα τρόπο που δεν μας αρέσει. Μπορεί να στεγνώνουν πολύ φουντωτά ή πολύ flat στις ρίζες αντίστοιχα. Αν δεν κάνεις λίγο styling στα μαλλιά σου μετά το λούσιμο, δυστυχώς θα αντιμετωπίζεις μονίμα αυτό το πρόβλημα νομίζοντας ότι τα μαλλιά σου δεν είναι ποιοτικά ή υγιή, κάτι που δεν ισχύει.


Ευτυχώς το styling μπορεί να γίνει πολύ εύκολο όταν χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προιόντα στα μαλλιά σου με τη σωστή σειρά, δλδ κάνωντας σωστό layering των προιόντων σου.


Layering , για όσους δεν είναι απόλυτα εξικοιωμένοι, εννοούμε τον συνδιασμό 2 και περισσότερων προιόντων εφαρμόζοντας τα με τη σωστή σειρά για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε στα μαλλιά μας.

Παρακάτω, οι hair experts του bamhairsalon θα σου δώσουν έναν οδηγό για να χρησιμοποιείς προιόντα styling με τη σωστή σειρά , άσχετα από τον τυπο των μαλλιών σου.

Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε πως το conditioner έρχεται μετά το σαμπουάν, όμως πως εφαρμόζουμε προιόντα μετά το λούσιμο?

Σε βρεγμένα μαλλιά κατευθείαν μετά το λούσιμο.


Όποιος και να είναι ο τύπος των μαλλιών σου , κατευθείαν μετά το λούσιμο καλό θα είναι να χρησιμοποιείς ένα leave in conditioner και ένα έλαιο μαλλιών

Μετά ξεκίνα να χρησιμοποιείς τα προιόντα styling που σου ταιριάζουν από αυτό με την πιο λεπτόρευστη υφή π.χ. σπρέι σε μορφή νερού, μέχρι την πιο παχύρευστη π.χ. κρεμώδη προιόντα σε μήκη και άκρες των μαλλιών σου.
Εαν χρειάζεσαι όγκο στη ρίζα, ένα προιόν οποιασδήποτε μορφής θα κάνει τη δουλειά του.

Χτένισε τα προιόντα στα μαλλιά με μια βούρτσα κατάλληλη για βρεγμένα μαλλιά, και στέγνωσε τα μαλλιά σου με πιστολάκι ή φυσούνα.

Το στέγνωμα των μαλλιών δεν σημαίνει θερμικό styling όταν γίνεται χωρίς τη χρήση βούρτσας και ο σκοπός είναι απλά να στεγνώσουν τα μαλλιά γρηγορότερα. Το στέγνωμα των μαλλιών είναι μια σωτήρια λύση σε μαλλιά που είναι πολύ ταλαιπωρημένα από ξανοιχτικά προϊόντα ή μαλλιά που φριζάρουν έντονα για να μειωθεί η φθορά και το σπάσιμο της τρίχας.

Αφού στεγνώσεις τα μαλλιά σου, μπορείς να επιλέξεις εαν θα κάνεις και θερμικό styling με βούρτσα ή πρέσα – ψαλίδι.


Να επισημάνουμε πως εαν θέλεις να κάνεις styling με θερμικά εργαλεία , μια τέτοια στιγμή μετά το λούσιμο, μετά το layering και μετά το στέγνωμα είναι η κατάλληλη στιγμή να δεχθούν τα μαλλιά τη θερμότητα με ασφάλεια.
Να θυμάσαι ότι εαν έχεις πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά , καλό θα είναι το θερμικό styling να γίνεται μια φορά τη εβδομάδα.

Σε στεγνά μαλλιά


Σε στεγνά μαλλιά εφαρμόζουμε συνήθως προιόντα σε μορφή σπρέι αεροζόλ όπως η λάκ ή ένα wax spray ή shimmer προιόντα γυαλίσματος πάλι σε μορφή σπρέι.


Τα προιόντα που βάζουμε σε στεγνά μαλλιά είναι για να σετάρουμε και να δώσουμε το τελικό αποτέλεσμα στα μαλλιά μας.


Τέλος, καλό είναι να ξαναεφαρμόσουμε στις άκρες των μαλλιών μικρή πισότητα από το έλαιο μαλλιών για υγιή και λαμπερές άκρες.


Tips & Hacks


Ναι, μετά τη λάκ μπορείς να βαλεις έλαιο μαλλιών όπως επίσης και μετά το τζέλ σε μπούκλες για να σπάσεις το σκληρό και τραγανό αποτέλεσμα που δίνει το τζελ στις μπούκλες!


Πότε βάζω προιόν θερμοπροστασίας?


Σύμφωνα με τον οδηγό που σου δώσαμε πάρα πάνω, ανάλογα με τη σύσταση και μορφή του προιόντος θα μπεί σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά.
Εαν είναι σε κρεμώδη ή υγρή μορφή θα μπει σε βρεγμένα μαλλιά, και εαν είναι σε μρφή σπρει αεροζόλ θα μπει σε στεγνά μαλλιά πριν το styling με θερμικά εργαλεία.

Ακολούθησέ μας στο Instagram

Θέλετε να κλείσετε
ραντεβού;

Πατήστε εδώ
bamhairsalon.gr@gmail.com(+30) 210 6800 299

Copyright © B.A.M. Hair Salon - Powered by kapaweb

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram