Τα 5 πράγματα που πρέπει να συζητήσεις με τον κομμωτή σου πριν κάνεις την μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά σου.

Η επικοινωνία είναι το Παν για ένα επιτυχημένο Hair Makeover!

Εδώ και καιρό νιώθεις πως θες μια αλλαγή, έρχεται χειμώνας και μετά ξανά καλοκαίρι, και οι μήνες περνούν και οι εποχές αλλάζουν, και  εσύ ακόμα το σκέφτεσαι… Θες να αλλάξεις το look σου αλλά δεν ξέρεις τι να κάνεις, ένα καινούριο τολμηρό χρώμα ή ένα extreme κούρεμα? Μπορεί ακόμη και να φοβάσαι πως αυτό που έχεις σκεφτεί δεν θα σου πηγαίνει και έχεις μπερδευτεί!

Girl, we got you!

Πριν κάνεις την αλλαγή στο look σου συζήτησε με τον κομμωτή σου τα παρακάτω 5 πραγματάκια ώστε να αφεθείς στα χέρια του ειδικού χωρίς φόβο και ανασφάλεια!

1.Εξήγησε το προσωπικό σου στυλ.

Με το που θα μπείς στο κομμωτήριο το προσωπικό σου στυλ θα μιλήσει για σένα! Εάν είσαι Rock ή classic chic – Boho ή Riot Girl , θα φανεί!

Εσύ όμως καλό θα είναι να συζητήσεις λίγα παραπάνω πράγματα όσο αφορά το προσωπικό σου στυλ. Μπορεί να θέλεις να κάνεις ριζική αλλαγή ή να σου αρέσει να παίζεις με τις τάσεις της μόδας! Όποιο και να είναι το γούστο σου, το look των μαλλιών σου θα δώσει το χαρακτήρα που θέλεις να προβάλεις προς τα έξω και θα δώσει το στίγμα της προσωπικότητάς σου!

2.Ανέφερε τυχόν προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής σου.

Φαντάσου πως ο κομμωτής σου είναι ο γιατρός των μαλλιών σου. Θα πρέπει να είσαι ειλικρινείς μαζί του και να μην αποφεύγεις ή να ξεχνάς να ενημερώνεις για τυχόν ευαισθησίες του τριχωτού της κεφαλής.

Σε περίπτωση που υπάρχει κάτι το οποίο σε ταλαιπωρεί , ο κομμωτής σου θα σε περιποιηθεί με προσοχή από το λουτήρα (με κατάλληλες θεραπείες που μπορεί να χρειάζεσαι) και θα αποφύγει να κάνει απαιτητικές και δύσκολες τεχνικές που μπορεί να επιβαρύνουν την κατάστασή σου (πχ. ντεκαπάζ για μια έντονη και απότομη αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου).

Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρει αν πρέπει να αποκλείσει εξ αρχής κάποιες προτάσεις που ενδεχομένως να έχει να σου προτείνει για την αλλαγή στο look σου.

3.Ανέφερε το περιβάλλον που περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας καθώς και τις δραστηριότητές σου.

Είναι ευρέως γνωστό πως το περιβάλλον επηρεάζει τα μαλλιά μας. Εάν η δουλειά σου είναι chef σε εστιατόριο για παράδειγμα τότε είναι πολύ πιθανό τα μαλλιά σου να γίνονται περισσότερο λιπαρά από όσο πρέπει λόγω συνθηκών εργασίας, ή μπορεί να βρίσκεσαι σε γραφείο που έχει κλιματισμό και αυτό να ξεραίνει παραπάνω τα μαλλιά σου. Μπορεί επίσης να πηγαίνεις συχνά γυμναστήριο και να κάνεις έντονη δραστηριότητα μέσα στην εβδομάδα, τότε  είναι σχεδόν σίγουρο ότι ιδρώνεις και πιθανόν να χρειάζεσαι λούσιμο πιο συχνά.

Αυτοί οι παράγοντες θα βοηθήσουν τον κομμωτή σου να σε καθοδηγήσει στο να κάνεις τη σωστή επιλογή μιας αλλαγής στα μαλλιά σου, καθώς είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να αλλάξεις τη ρουτίνα των μαλλιών σου σε κάτι πιο απαιτητικό που να περιλαμβάνει περισσότερο styling και περισσότερες επισκέψεις στο κομμωτήριο για να μπορέσεις να «χωρέσεις» το καινούριο σου hair look στο ήδη υπάρχον lifestyle σου. 

4.Και μιας και μιλήσαμε λίγο για ρουτίνα και lifestyle, το επόμενο θέμα συζήτησης είναι να εξηγήσεις περισσότερα για τη ρουτίνα των μαλλιών σου.

Μόλις καθίσεις με τον κομμωτή σου να συζητήσετε για το τι αλλαγή θα κάνεις στα μαλλιά σου, εκείνος θα έχει ήδη σκανάρει την ποιότητα της τρίχας σου και θα ξέρει αν έχεις textured ή fine hair. Τώρα είναι η ώρα να πεις τον πόνο σου!

Αν τα μαλλιά σου δεν στρώνουν και φριζάρουν, αν είναι flat χωρίς όγκο , κάθε πότε λούζεσαι, τι προϊόντα χρησιμοποιείς, ποιο είναι το go to hair style σου, πως προτιμάς τη χωρίστρα σου και πολλά ακόμα!

 Υπάρχει τεράστια πιθανότητα να χειρίζεσαι λάθος τα μαλλιά σου και αυτό να επηρεάζει τη συνολική συμπεριφορά των μαλλιών σου. Τότε μαζί με την αλλαγή του look σου θα έρθει και η μη αναπόφευκτη αλλαγή της ρουτίνας των μαλλιών σου με συμβουλές για τη σωστή μεταχείρισή τους ξεκινώντας από το λούσιμο μέχρι προϊόντα για εύκολο και γρήγορο styling- και τελικά αυτή η αλλαγή που τόσο καιρό επιθυμούσες να είναι η πιο σωστή απόφαση που έχεις πάρει!

5.Τόνισε στον κομμωτή σου τα χαρακτηριστικά που αγαπάς στο πρόσωπο σου!

Όχι δεν σε θεωρούμε ψώνιο… Ίσα ίσα που θαυμάζουμε τις γυναίκες που αγαπούν και προσέχουν τον εαυτό τους και υποστηρίζουμε πως ακόμη και τα λιγότερο «όμορφα» σημεία τους πρέπει να τα αγαπούν το ίδιο. Αυτό σημαίνει αυτοπεποίθηση, δεν συμφωνείς?

Ήρθε η ώρα λοιπόν να πεις δυνατά και καθαρά τι αγαπάς περισσότερο στο πρόσωπο σου! Ίσως ή αλλαγή που να χρειάζεσαι να είναι τόσο μικρή όσο μια φράντζα! Ο κομμωτής σου θα σε βοηθήσει να αναδείξεις το όμορφό σου πρόσωπο με ένα κούρεμα ή να σου αλλάξει το χρώμα των μαλλιών σου για να αναδείξει περισσότερο το χρώμα των ματιών σου! 

Οποιαδήποτε και να είναι η τελική απόφαση για την αλλαγή των μαλλιών σου, μικρή ή μεγάλη, ήρθε η ώρα να την κάνεις! Απλά εμπιστεύσου τον ειδικό, συζήτησε χωρίς ντροπή , δείξε τον πραγματικό σου εαυτό και το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από αυτό που πίστευες! Ακόμα το σκέφτεσαι???

Ακολούθησέ μας στο Instagram

Θέλετε να κλείσετε
ραντεβού;

Πατήστε εδώ
bamhairsalon.gr@gmail.com(+30) 210 6800 299

Copyright © B.A.M. Hair Salon - Powered by kapaweb

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram