Σε ποια ηλικία είναι ασφαλές να βάψουν τα παιδιά σας τα μαλλιά τους, και πως να τα βοηθήσετε ως μητέρες.

βαφή μαλλιών και αλλαγή χρώματος σε εφήβους με ασφάλεια.

Όλοι γνωρίζουμε πως η εφηβεία είναι μια δύσκολη περίοδος για τους ίδιους τους εφήβους αλλά και για τους γονείς. Και το γνωρίζουμε γιατί περάσαμε από αυτή τη φάση της ζωής μας και θυμόμαστε τον παρορμητισμό ,την αθοώτητα και την ανάγκη να ανήκουμε στο κοινωνικό σύνολο αλλά ταυτόχρονα να ξεχωρίζουμε. Να είμαστε cool.

Ένα πολύ χαρακτηριστικό των εφήβων είναι ο πειραματισμός με διαφορετικά looks ψάχνοντας να βρουν το στυλ τους

( Ελπίζω να θυμάστε την emo κουλτούρα σε παλαιότερη γενιά!).

Εάν η αλλαγή στα μαλλιά του παιδιού σας δεν παραβιάζει τους κανόνες στο σχολείο και βρίσκεται ηλικιακά από 16 έως 18 ετών, τότε σας προτείνουμε να βιώσετε μαζί με το παιδί σας την πρώτη του εμπειρία αλλαγής χρώματος στα μαλλιά!

Τα χρώματα και οι τεχνικές βαφής που πλέον γίνονται στα μαλλιά είναι πολλές και υπάρχει πληθώρα επιλογών αλλά το πιο σημαντικό είναι ασφαλείς για τα μαλλιά.

Εάν το παιδί σας σας ζητάει μια τεράστια και δραματική αλλαγή (πχ από ξανθό σε μαύρο ) , τότε καλό θα ήταν να κάνετε μια έρευνα ή ακόμη να μιλήσετε με τον ειδικό που εμπιστεύεστε ώστε να σας προτείνει εναλλακτικές που θα είναι λιγότερο επίπονες για τα μαλλιά, και ίσως να πάτε σε μια μη μόνιμη βαφή ή βαφή χωρίς αμμωνία ως λύση.

Αυτό που θέλουμε σίγουρα είναι να αποφύγουμε τη ζημιά στα μαλλιά, γιαυτό μην αφήσετε το παιδί σας να κάνει αλλαγή χρώματος μόνο του στο σπίτι. Αντιθέτως δείτε το σαν μια ευκαιρία επανασύνδεσης μαμάς – κόρης όπου θα περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί και θα μοιραστείτε άλλη μια πρώτη εμπειρία με την κόρη σας.

Προτείνετε στο παιδί σας κατευθείαν να πάτε σε ένα καλό κομμωτήριο όπου θα περιποιηθούν σωστα τα μαλλιά , θα τα φροντίσουν και θα σας συμβουλέψουν. Εξηγήστε τους κινδύνους που μπορεί να κρύβονται εαν προβούν σε τέτοιες αλλαγές χρώματος στο σπίτι. Οι πιο σημαντικοί κίνδυνοι είναι :

  1. Να μην πιάσει ομοιόμορφα το χρώμα
  2. Να γίνει με λάθος σειρά και χρόνους η εφαρμογή του χρώματος στα μαλλιά με αποτέλεσμα να καταστραφούν πλήρως
  3. Κακιά ψυχολογία σε περίπτωση που δεν βγεί το αποτέλεσμα που επιθυμούν – ντροπή να ξαναβγούν από το σπίτι και ίσως επαναπροσπάθεια διόρθωσης του λάθους που μπορει να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.

Πως να βοηθήσετε

  1. Ενθαρύνετε τα παιδιά σας εάν θέλουν να κάνουν μια αλλαγή στα μαλλιά τους και ψάξτε μαζί ιδέες σε στυλ μαλλιών.
  2. Εξηγήστε πως είναι πιθανό να αλλάξει η ποιότητα των μαλλιών από αυτό που έχουν συνηθίσει
  3. Κλείστε ένα ραντεβού σε κομμωτήριο μαζί με την κόρη σας για συμβουλετική και διάγνωση όπου θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις και απορίες σας

Εάν σας λύθηκαν οι απορίες, κλείστε το ραντεβού σας και happy first hair dye!

Ακολούθησέ μας στο Instagram

Θέλετε να κλείσετε
ραντεβού;

Πατήστε εδώ
bamhairsalon.gr@gmail.com(+30) 210 6800 299

Copyright © B.A.M. Hair Salon - Powered by kapaweb

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram