Ο Απόλυτος οδηγός για την προστασία των μαλλιών κατά τη διάρκεια του Χειμώνα σε 4 απλά βήματα.

Η ομορφιά του χειμώνα κρύβετε σε αυτές τις στιγμές που θα επιστρέψουμε στο σπίτι και θα κουλουριαστούμε δίπλα στο τζάκι. Εκεί σε μια όμορφη γωνία του σπιτιού όπου θα χουχουλιάσουμε στην άνεση μας και θα χαλαρώσουμε με ένα βιβλίο. Ναι, ο χειμώνας είναι μια πολύ όμορφη εποχή. Δυστυχώς όμως η χαμηλές θερμοκρασίες, οι δυνατοί άνεμοι […]

Η ομορφιά του χειμώνα κρύβετε σε αυτές τις στιγμές που θα επιστρέψουμε στο σπίτι και θα κουλουριαστούμε δίπλα στο τζάκι. Εκεί σε μια όμορφη γωνία του σπιτιού όπου θα χουχουλιάσουμε στην άνεση μας και θα χαλαρώσουμε με ένα βιβλίο.

Ναι, ο χειμώνας είναι μια πολύ όμορφη εποχή. Δυστυχώς όμως η χαμηλές θερμοκρασίες, οι δυνατοί άνεμοι ,ακόμα και το χιόνι σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας «αναστατώνουν» τα μαλλιά μας, τα φριζάρουν και τα ξηραίνουν και θα πρέπει να ασχοληθούμε με μια διαφορετική, καινούρια ρουτίνα μαλλιών.

Είτε αντιμετωπίζεις μεγάλη αλλαγή στη συμπεριφορά των μαλλιών σου είτε όχι θα πρέπει να γνωρίζεις πως η ρουτίνα των μαλλιών σου θα πρέπει να αλλάζει καθώς αλλάζουν οι εποχές.

Κανονικά η αλλαγή ρουτίνας μαλλιών από καλοκαιρινή σε χειμωνιάτικη θα πρέπει ιδανικά να ξεκινάει το φθινόπωρο. Λίγο πριν πιάσουν τα πολλά κρύα και οι έντονες καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

Έχοντας αυτό στο νού δεν σημαίνει πως και τώρα είναι αργά για να ξεκινήσεις.

Το να δώσεις στα μαλλιά σου αυτά που χρειάζονται είναι μόνο καλό.

Κατανοώντας λοιπόν ότι οι έντονες αλλαγές στον καιρό επηρεάζουν άμεσα την υγεία των μαλλιών σου πάμε να δούμε τα 4 βήματα για μια χειμωνιάτικη ρουτίνα μαλλιών.

  1. Αραιά λουσίματα

Ως hair experts  πιστεύουμε πως η ιδανική συχνότητα των λουσιμάτων σου είναι σύμφωνα με τις ανάγκες σου και σύμφωνα με το πως νιώθεις.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος για τη συχνότητα των λουσιμάτων.

Ανάλογα με τη δική σου συχνότητα λουσιμάτων λοιπόν προτείνουμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα να αραιώσεις λίγο τη συχνότητα που λούζεσαι καθώς το λούσιμο ειδικά σε κρύο καιρό μπορεί να αφυδατώσει ακόμα περισσότερο τα μαλλιά σου.

Αντικατέστησε λοιπόν κάποιο – κάποια λουσίματα την εβδομάδα (εαν λούζεσαι κάθε μέρα) με conditioner μόνο (χωρίς σαμπουάν) ή χρησιμοποίησε leave in conditioner.

Αυτό θα βοηθήσει στην ενυδάτωση και τον έλεγχο του φριζαρίσματος των μαλλιών σου.

  1. Ενυδάτωση η καλύτερη σου φίλη

Όπως θα κατάλαβες ήδη, ο νούμερο ένα κανόνας για να νικήσεις το χειμώνα είναι η ενυδάτωση.

Κάνε λοιπόν την ενυδάτωση την καλύτερη σου φίλη επιλέγοντας σαμπουάν, conditioner αλλά και θεραπείες που στοχεύουν στην ενυδάτωση.

Η μάσκα μαλλιών που θα χρησιμοποιείς κατά τους χειμερινούς μήνες θα πρέπει να είναι για ενυδάτωση και αναδόμηση μια φορά την εβδομάδα.

Φυσικά για μεγαλύτερη διάρκεια και δυνατότερο αποτέλεσμα , κάνε και θεραπεία στο κομμωτήριο 1 φορά το μήνα.

  1. Προσθήκη λάμψης

Είναι απόλυτα φυσικό να παρατηρείς πως τα μαλλιά σου είναι πιο θαμπά το χειμώνα, αλλά ευτυχώς υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να διορθώσεις αυτό το πρόβλημα.

Πρόσθεσε εσύ τη χαμένη λάμψη στα μαλλιά σου με ειδικό λάδι λάμψης με shimmer που επιδιορθώνει και αναδομεί την τρίχα! Ένα τέτοιο προιόν λειτουργεί ως leave in θεραπεία που δεν ξεβγάζετε από τα μαλλιά ώστε να τα θρέφει βαθιά ενισχύοντας και κλειδώνοντας ενυδάτωσή τους!

  1. Ραντεβού για κούρεμα

Οι άστατες καιρικές συνθήκες του χειμώνα που ξηραίνουν τα μαλλιά σε συνδιασμό με τα χοντρά ρούχα και υφάσματα που προσθέτουμε για να προστατευτούμε από το κρύο δημιουργούν τριβή και έχει ώς αποτέλεσμα το σπάσιμο των μαλλιών ειδικά στις άκρες.

Για αυτό είναι σημαντικό να διατηρήσεις το κανονικό σου πρόγραμμα κουρέματος κατά την περίοδο των χειμερινών μηνών ώστε να διατηρήσεις την υγεία των μαλλιών σου στο max.

Με αυτά τα πολύ απλά 4 βήματα λοιπόν θα αναναιώσεις τη ρουτίνα των μαλλιών σου το χειμώνα.

Αναναιώνοντας τη ρουτίνα σου σε κάθε εποχή θα σε βοηθήσει να έχεις όμορφα και υγειή μαλλιά όλο το χρόνο!

Ακολούθησέ μας στο Instagram

Θέλετε να κλείσετε
ραντεβού;

Πατήστε εδώ
bamhairsalon.gr@gmail.com(+30) 210 6800 299

Copyright © B.A.M. Hair Salon - Powered by kapaweb

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram