12 λάθη που κάνουν γυναίκες άνω των 50 με τα μαλλιά τους και τους κάνουν να δείχνουν μεγαλύτερες.

Δεν υπάρχει πιο ωραία αισθηση από το να έχεις μόλις κάνει το τέλειο κούρεμα και να μην κρατιέσαι να  κοιτάς τον ευατό σου στον καθρέφτη ή να παίζεις με την καινούρια υφή που έχουν τα μαλλιά σου! Από την άλλη ένα κακό αποτέλεσμα στα μαλλιά σου θα σου πάρει μακρυά όλη αυτή την αυτοπεποίθηση και […]

Δεν υπάρχει πιο ωραία αισθηση από το να έχεις μόλις κάνει το τέλειο κούρεμα και να μην κρατιέσαι να  κοιτάς τον ευατό σου στον καθρέφτη ή να παίζεις με την καινούρια υφή που έχουν τα μαλλιά σου!

Από την άλλη ένα κακό αποτέλεσμα στα μαλλιά σου θα σου πάρει μακρυά όλη αυτή την αυτοπεποίθηση και καλή διάθεση και θα σε κάνει να μοιάζεις μεγαλύτερη από ότι είσαι.

Πάρα κάτω σου παρουσιάζουμε 12 λάθη που μπορεί να κάνεις με τα μαλλιά σου και σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη.

 1. Έχεις το σύνδρομο Ραπουνζέλ

Εννοούμε τις γυναίκες που θέλουν τα μαλλιά τους να είναι πολύ μακριά.

Τα μακριά μαλλιά μπορούν να φορεθούν από όλες τις γυναίκες και να ταιριάζουν σε όλες με ένα μοναδικό τρόπο, όμως τα υπερβολικά μακριά μαλλιά κάτω από το στήθος που φτάνουν μέχρι τη μέση θα σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη στην ηλικία και όχι το αντίστροφο.

Καθώς μεγαλώνουμε τα μαλλιά μας τείνουν να λεπταίνουν και να αραιώνουν. Με το να κρατάς τα μαλλιά μακριά επιβαρύνεις το πρόβλημα και η σίγουρη λύση είναι ότι θα πρέπει να διαλέξεις με τον κομμωτή σου ένα καινούριο μήκος μαλλιών που θα είναι πιο κοντό και σύμφωνα πάντα με το σχήμα του προσώπου σου για να σε κολακεύει και να νιώθεις υπέροχα με αυτό.

Ένα μακρύ καρέ θα ήταν ιδανικό για την περίπτωσή σου με λίγο φιλάρισμα και όγκο στα σωστά σημεία.

Επίσης οι αφέλειες με αυτό το κούρεμα θα πρόσδιδαν χαρακτήρα στο look.

 1. Δεν αλλάζεις ποτέ το look σου

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες με τα μαλλιά τους και τις κάνουν να δείχνουν μεγαλύτερες είναι το ότι έχουν το ίδιο στύλ και κούρεμα μαλλιών για δεκαετίες.

Η κομμωτική έχει μεγάλη εξέλιξη. Εξελίσσου και εσύ! Αλλωστε η μόδα πάντα γυρνάει με ένα πιο μοντέρνο ύφος.

 1. Δεν έχεις το σωστό χρώμα στα μαλλιά σου

Εκτός από το κούρεμα, το λάθος χρώμα στα μαλλιά μπορεί να σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη.

Συνήθως τα πολύ σκούρα χρώματα προσθέτουν χρόνια στην εικόνα σου και τείνουν να δείχνουν τα λευκά πολύ πιο έντονα όταν βγαίνουν.

Προτείνουμε να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου ένα με δύο τόνους σύμφωνα και με τον τόνο της επιδερμίδας σου, καθώς και να παίζεις με τις αποχρώσεις σε ρίζα μήκη και άκρες δίνοντας βάθος και διάσταση.

 1. Φοράς λάθος τη χωρίστρα

Κάποιες μικρές λεπτομέριες όπως η χωρίστρα στα μαλλιά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην εικόνα σου και αν είναι λάθος να σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη.

Η χωρίστρα στη μέση ή μια έντονη πλαινή χωρίστρα δεν ταιριάζει σε όλους.

Μια απαλή φράντζα ή αφέλειες θα σε κολακεύσουν περισσότερο (ειδικά εάν υπάρχει αραίωση στο μπροστινό τμήμα) και θα σε κάνουν σίγουρα να δείχνεις μικρότερη.

 1. Δημιουργείς Υπερβολικό όγκο στα χτενίσματα σου.

Ο λίγος όγκος είναι απαραίτητος καθώς δείχνει ότι τα μαλλιά είναι πλούσια και υγειή. Ο υπερβολικός όγκος όμως δείχνει χτενίσματα και trends από άλλη δεκαετία, πολύ παλιά που δεν είναι καθόλου μοντέρνα και επίκαιρα και σίγουρα θα σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη.

 1. Δεν έχεις καθόλου όγκο στα μαλλιά και τα φτιάχνεις πολύ ίσια και κολλητά στο κεφάλι.

Η Ισσοροπία είναι το πάν. Τα πολύ λεπτά ίσια και κολλημένα στο κεφάλι μαλλιά χωρίς λίγο όγκο είναι μεγάλο λάθος όταν θες να μην δείχνεις μεγαλύτερη.

Τα λεπτά ίσια και πολύ flat μαλλιά δείχνουν υπερβολικά τα σημεία του προσώπου, οπότε μεγάλη προσοχή στο styling!

 1. Χρησιμοποιείς λάθος σαμπουάν και conditioner

Όσο μεγαλώνουμε οι ανάγκες των μαλλιών αλλάζουν. Το να χρησιμοποιείς σαμπουάν και conditioner για όλους τους τύπους μαλλιών δεν είναι επιλογή καθώς θα επηρεάσουν το τελικό styling για τα μαλλιά σου.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι ειδικό σαμπουάν και conditioner  για τον τυπο των μαλλιών σου, θεραπεία μαλλιών μια φορά την εβδομάδα ανάλογα με τις ανάγκες του τριχωτού και των μαλλιών σου και τα σωστά προιόντα για styling.

 1. Δεν φροντίζεις την υγεία των μαλλιών σου.

Στα μαλλιά που έχουν υποστεί τεχνικές εργασίες με τα χρόνια και δεν έχει υπάρξει πρόληψη για την υγεία τους έχουμε εμφανή την ταλαιπωρία στα μήκη και άκρες.

Όταν τα μαλλιά λοιπόν δεν φαίνονται υγειή και οι άκρες είναι κατεστραμένες, δυστυχώς αυτό δεν είναι καθόλου θετικό για την εικόνα  μας.

Για να επαναφέρεις την υγεία των μαλλιών σου αλλά και την αυτοπεποίθηση σου σου προτείνουμε ένα σωστό αναζωογωνητικό κούρεμα, σωστά προιόντα και θεραπείες μαλλιών για να επανέλθει η ελαστικότητα και η υγεία στην τρίχα.

 1. Προσοχή στα αξεσουάρ μαλλιών

Αρκετές φορές όταν θέλουμε να φαινόμαστε νεότερες επαναδημιουργούμε στυλ που συνηθίζαμε να φοράμε σε μκρότερες ηλικίες.

Τότε δούλευε. Τώρα όμως, όταν θα ξαναφορέσεις εκείνο το κοκαλάκι στα μαλλιά με τις καρδούλες θα φέρεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Το μυστικό είναι να μη φαίνεται ότι προσπαθείς.

Χρησιμοποίησε κοκαλάκια ή αξεσουάρ που είναι πιο κοντά στο χρώμα των μαλλιών σου  και απέφυγε πολύ έντονα χρώματα ή σχεδια με παιδικό χαρακτήρα.

 1. Κάνεις τα μαλλιά σου αλογουρά

Καθώς μεγαλώνουμε είναι πολύ όμορφο να αποδεχόμαστε την αλλαγή, να αγαπάμε τον ευατό μας και πετάμε τις συνήθειες που είχαμε όταν είμασταν 20.

Ένα τέτοιο χτένισμα θα κάνει πιο εμφανή τα σημάδια του χρόνου και δεν θα αναδείξει την ωριμότητα και ποιότητα που αρμόζει για την εικόνα σου.

Αντίθετα, βρές με τον κομμωτή σου σύμφωνα με το κούρεμα σου με τι τρόπο μπορείς να φτιάχνεις τα μαλλιά σου ώστε να πλαισιώνουν όμορφα το πρόσωπο σου και να τονίζουν τα όμορφα χαρακτηριστικά σου.

 1. Έχεις εμμονή με τα γκρι μαλλιά

Πολλές κυρίες έχουν πολύ όμορφο γκρι χρώμα στα μαλλιά από το φυσικό τους που είναι κρίμα να το κρύβουν

Συζήτησε με τον κομμωτή σου πριν καλύψεις τα γκρί μαλλιά σου, και δες πως μπορείς να τα αναβαθμίσεις προσθέτοντας λάμψη ή μικρές ανταύγειες για να κάνεις τα μαλλιά σου πιο περιποιημένα διατηρώντας το γκρι χρώμα τους.

 1. Ταίριαξε τα μαλλιά σου με το lifestyle σου

Έχεις καταφέρει πολλά στη ζωή σου και θα πρέπει να είσαι περήφανη γι αυτό. Είσαι όμως σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση πια. Έχεις αλλάξει τις συνήθειες της καθημερινότητας, και έτσι θα πρέπει να γίνει και στα μαλλιά σου.

Για παράδειγμα εάν έχεις συνταξιοδοτηθεί από μια δουλειά γραφείου  και τώρα ασχολείσαι με κάποιο χόμπι ή yoga τότε γιατί να έχεις ακόμα το ίδιο στυλ «γραφείου» στα μαλλιά σου ?

Απελευθερώσου , άλλαξε το look σου!

Όλα αυτά σε συνδιασμό με ένα απαλό μακιγιάζ που θα τονίζει απαλά τα μάτια και τα χείλη, θα σου δώσουν την άρτια εικόνα που σου αξίζει!

Ακολούθησέ μας στο Instagram

Θέλετε να κλείσετε
ραντεβού;

Πατήστε εδώ
bamhairsalon.gr@gmail.com(+30) 210 6800 299
Χαϊμαντά 33, Χαλάνδρι, 152 34

Copyright © B.A.M. Hair Salon - Powered by kapaweb

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram