5 λάθη που κάνουν οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά

Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δικές σου μπούκλες μπορούν να δείχνουν υπέροχες κάθε μέρα, αρκεί να είναι ενυδατωμένες

Θέλεις να αγαπήσεις τα σγουρά μαλλιά σου αλλά δυστυχώς δεν μοιάζουν καθόλου με αυτές τις υπέροχες μπούκλες που βλέπεις στα περιοδικά. Πιστεύεις πως τα δικά σου σγουρά μαλλιά φριζάρουν και γιαυτό το λόγο οι δικές σου μπούκλες δεν δείχνουν γυαλισμένες με ωραίο σπιράλ χωρίς φριζάρισμα.

Αυτό είναι λάθος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δικές σου μπούκλες μπορούν να δείχνουν υπέροχες κάθε μέρα, όμως μην πέφτεις στην παγίδα να συγκρίνεις τα δικά σου μαλλιά με μαλλιά που βλέπεις σε άλλους.

Η ποιότητα , ποσότητα και το πάχος της τρίχας διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Μπορεί να έχεις λεπτά σγουρά μαλλιά ή μπορεί να έχεις πιο παχιά τρίχα στα σγουρά σου μαλλιά.

Όποια και να είναι η ποιότητα της τρίχας σου όλα τα σγουρά μαλλιά χρειάζονται ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ. Γιαυτό παρακάτω θα σου πούμε τα λάθη που κάνεις με τα σγουρά μαλλιά σου ανεξάρτητα από την ποιότητα τους, και πως να τα διορθώσεις για να αγαπήσες και να αγκαλιάσεις αυτό που σου χάρισε η φύση.

1ο Λάθος:

Λούζεσαι με λάθος προιόντα κυρίως από το εμπόριο.

Το καλό Hair Day ξεκινάει με το λούσιμο. Εάν λούζεσαι με προιόντα εμπορίου που δεν είναι για τον τύπο των μαλλιών σου δεν ξεκινάς καθόλου καλά το ταξίδι των μαλλιών σου.

Τα προιόντα εμπορίου έχουν κακής ποιότητας συστατικά και χημικά που βοηθούν στο να κάνουν πολύ έντονη σαπουνάδα. Φυσικά η έντονη σαπουνάδα σου δίνει την αίσθηση ότι καθαρίζεις τα μαλλιά σου όμως πρέπει να γνωρίζεις πως ειδικά τα σγουρά μαλλιά χρειάζονται την φυσική τους λιπαρότητα.

Δες εδώ για ποιό λόγο τα προιόντα εμπορίου δεν είναι κατάλληλα για το τριχωτό και τα μαλλιά μας.

Τι να κάνεις:

Επένδυσε σε ένα επαγγελματικό σαμπουάν και conditioner για τον τύπο των μαλλιών σου. Τόσο απλό!

Έτσι θα θέσεις τις σωστές βάσεις της περιποίησης αλλά και styling των μαλλιών σου.

2ο Λάθος:

Δεν χρησιμοποιείς leave in Conditioner.

Όπως ήδη είπαμε και πάρα πάνω , τα σγουρά μαλλιά χρειάζονται ενυδάτωση.

Το leave in Conditioner είναι conditioner που δεν ξεβγάζεται από τα μαλλιά και ουσιαστικά λειτουργεί σαν μια θεραπεία ενυδάτωσης για τα μαλλιά.

Τι να κάνεις:

Χρησιμοποίησε ένα καλό επαγγελματικό leave in conditioner άσχετα από το conditioner που χρησιμοποιείς κατά το λούσιμο.

Χώρισε τα μαλλιά σου σε 3 τμήματα (ή περισσότερα ανάλογα την ποσότητα των μαλλιών σου) όσο είναι ακόμα βρεγμένα και άπλωσε το leave in conditioner τμηματικά. Έπειτα με μια χτένα ή βούρτσα χτένισε το προιόν στα μαλλιά σου ώστε να πάει παντού και σε κάθε μια τρίχα ξεχωριστά ώστε να μην υπάρχει κανένα σημείο των μαλλιών που δεν έχει περαστεί το προιόν.

3ο Λάθος:

Απλώνεις το προιόν styling σε στεγνά μαλλιά.

Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος που τα μαλλιά σου έχουν φριζάρισμα. Όπως και το leave In Conditioner έτσι και το προιόν για μπούκλες θα πρέπει να περαστεί σε βρεγμένα μαλλιά με τον ίδιο τρόπο (τμηματικά και με χτένισμα) ώστε να κλειδώσεις με το προιόν την υγρασία  στην τρίχα φυλακίζοντας την.

Τι να κάνεις:

Έχε δίπλα σου πάντα ένα απλικατέρ με νερό για να ψεκάζεις τα μαλλιά σου ώστε να κρατάς την υγρασία τους καθόλη τη διάρκεια του styling.

Λάθος 4ο:

Είσαι Τεμπέλα

Τα σγουρά μαλλιά θέλουν χρόνο και φροντίδα!

Εαν βαριέσαι να ασχοληθείς μαζί τους τότε δεν θα έχεις ποτέ τις μπούκλες που θαυμάζεις.

Τι να κάνεις:

Ακολούθησε σωστά τα 3 πρώτα βήματα και ειδικά την εφαρμογή του leave in Conditioner και των προιόντων styling.

Είναι πολύ σημαντικό για το τελικό αποτέλεσμα να περνάς τμηματικά τα προιόντα στα μαλλιά και να τα χτενίζεις παράλληλα ωστε τα προιόντα να πάνε ΠΑΝΤΟΥ!

Λάθος 5ο:

Στεγνώνεις λάθος τα μαλλιά σου.

Και όχι μόνο τα στεγνώνεις λάθος αλλά τα αγγίζεις πολύ κατα τη διαδικασία στεγνώματος με τη φυσούνα.

Τι να κάνεις:

Εάν στεγνώνεις τα μαλλιά σου με φυσούνα και δεν τα αφήνεις να στεγνώσουν φυσικά μόνα τους, βάζε τη φυσούνα σου σε χαμηλή ένταση και μην αναποδογυρίσεις το κεφάλι πιέζοντας τις μπούκλες με τα χέρια σου ή μέσα στη φυσούνα.

Αντιθέτως ξεκίνα το στεγνωμα σιγά σιγά κινώντας τη φυσούνα γυρω γύρω από τα μαλλιά.

Κρατήσου και μην αγγίξεις τις μπούκλες σου μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

Αφού στενώσουν τελείως οι μπούκλες τότε μπορείς να γυρίσεις το κεφάλι σου ανάποδα και να ανοίξεις τι μπούκλες με τα χέρια σου τινάζοντας ελαφρά.

Αυτό το τελευταίο βήμα είναι πολύ σημαντικό γιατί με όλα τα παραπάνω βήματα έχουμε καταφέρει να σφραγίζουμε την υγρασία στις μπούκλες χωρίς να τις «αναστατώσουμε» με τη θερμότητα και τις έντονες κινήσεις των χεριών μας. Επομένως οι μπούκλες πια δεν θα φριζάρουν, θα έχουν ωραία φυσική κίνηση σαν ελατήριο και θα κρατήσουν μέχρι το επόμενο λούσιμο!

Αυτή τη διαδικασία μπορείς να την κάνεις 1 φορά την εβδομάδα όταν θα έχεις χρόνο και το syling θα διατηρηθεί μέχρι το επόμενο λούσιμο.

Extra Tip: Χρησιμοποίησε μεταξένιες μαξιλαροθήκες για να μην φριζάρουν τα μαλλιά σου στον ύπνο.

Έτσι θα κρατήσει το styling και θα ξυπνάς κάθε μέρα με υπέροχες μπούκλες χωρίς να χρειάζεται να κάνεις τίποτα!

Ακολούθησέ μας στο Instagram

Θέλετε να κλείσετε
ραντεβού;

Πατήστε εδώ
bamhairsalon.gr@gmail.com(+30) 210 6800 299

Copyright © B.A.M. Hair Salon - Powered by kapaweb

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram