Γιατί το scrub του τριχωτού είναι απαραίτητο εάν θες να μακρύνεις τα μαλλιά σου

Δες τα μαλλιά σου να μακραίνουν υγιή, δυνατά και λαμπερά βάζοντας στη ρουτίνα σου ένα scalp scrub!

Από όλα τα διαθέσιμα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και θεραπειών, το scrub του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να μην είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό.

Ωστόσο, το scrub του τριχωτού της κεφαλής θεωρείται απαραίτητο βήμα για τη διατήρηση υγιών και λαμπερών μαλλιών καθώς και για την υγιή και γρήγορη ανάπτυξή τους.

Η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής είναι μια διαδικασία που γίνεται πριν το λούσιμο για να καθαρίσει το δέρμα από τη συσσώρευση υπολειμμάτων προϊόντος, νεκρών κυττάρων και περίσσειας λιπαρότητας.

Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους ένα scrub για το τριχωτό της κεφαλής είναι απαραίτητο για υγιή και λαμπερά μαλλιά:

  • Αφαιρεί τη συσσώρευση υπολειμμάτων: Ακριβώς όπως το δέρμα μας, το τριχωτό της κεφαλής μας μπορεί να συσσωρεύσει ρύπους, λιπαρότητα ή κατάλοιπα από προϊόντα, τα οποία μπορούν να φράξουν τους θύλακες των τριχών και να επηρεάσουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Η διαδικασία της απολέπισης του τριχωτού της κεφαλής με ένα κατάλληλο, απαλό scrub μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση αυτής της συσσώρευσης και στην απόφραξη των τριχοθυλακίων, προωθώντας την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.
  • Ενισχύει την κυκλοφορία: Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής είναι πολύ σημαντικό να γίνεται κάθε φορά που λούζεσαι, πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιήσεις ένα scrub για βαθύτερο καθαρισμό.

H αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος φέρνει περισσότερο οξυγόνο και διεισδύει τα θρεπτικά συστατικά του προϊόντος στους θύλακες των τριχών. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να οδηγήσει σε πιο δυνατά, υγιή και λαμπερά μαλλιά.

  • Μειώνει την πιτυρίδα – εξισορροπεί την λιπαρότητα: Η συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος και η υπερβολική λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να προκαλέσει πιτυρίδα. Η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της πιτυρίδας, και την εξισορρόπηση της λιπαρότητας για ένα υγιές τριχωτό.
  • Ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών: Αφαιρώντας τυχόν συσσωρεύσεις και αποφράσσοντας τους θύλακες της τρίχας, το τρίψιμο του τριχωτού της κεφαλής με ένα ποιοτικό scrub, προάγει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Όταν ο θύλακας της τρίχας είναι καθαρός από κατάλοιπα, τα μαλλιά μεγαλώνουν πιο γρήγορα και πιο δυνατά.
  • Βελτιώνει την τριχόπτωση: Η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να βελτιώσει τη συνολική υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Ένα υγιές τριχωτό είναι απαραίτητο για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών, και έτσι επίσης να αποτρέψει την τριχόπτωση.

Η χρήση ενός scrub για το τριχωτό της κεφαλής είναι απλή και προτείνουμε να γίνεται μία φορά την εβδομάδα ως μέρος της τακτικής ρουτίνας - περιποίησης των μαλλιών σου.

Ακολουθεί ένας απλός οδηγός για το πώς να χρησιμοποιήσεις ένα scrub για το τριχωτό της κεφαλής στο σπίτι:

Βρέξε τα μαλλιά σου και άπλωσε μια μικρή ποσότητα από το scrub στα άκρα των δακτύλων σου.

Κάνε μερικές χωρίστρες στα μαλλιά σου και εφάρμοσε το scrub στο τριχωτό της κεφαλής. Δούλεψε το με κυκλικές κινήσεις , κάνοντας απαλό μασάζ στο κεφάλι και όχι στα μαλλιά

Ξέπλυνε καλά τα μαλλιά σου με άφθονο ζεστό νερό για να αφαιρέσεις όλο το προιόν και τυχόν κόκους από το κεφάλι.

Συνέχισε με το σαμπουάν, μάσκα και conditioner για να ολοκληρώσεις τη ρουτίνα περιποίησης τριχωτού και μαλλιών.

Να θυμάσαι:

Δεν χρειάζεται υπερβολική πίεση ή πολύ σκληρό τρίψιμο όταν κάνουμε scrub.

Το υπερβολικό τρίψιμο μπορεί να ερεθίσει το τριχωτό της κεφαλής και δεν είναι κάτι που θέλουμε.

Επίσης, είναι απαραίτητο να επιλέξεις ένα scrub που αποτελείται από φυσικά συστατικά χωρίς σκληρές χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν το δέρμα.

Συμπερασματικά, ένα scrub για την απολέπιση του τριχωτού είναι ένα απαραίτητο βήμα για τη διατήρηση υγιών και λαμπερών μαλλιών.

Απλά εντάσσοντας ένα scrub στα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών σου μπορεί να κάνει θαύματα για τα μαλλιά σου!

Ετοιμάσου λοιπόν να λάμψεις προσθέτοντας ένα scrub για το τριχωτό της κεφαλής στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου σήμερα!

Η πρότασή μας: Το ήπιο Scalp Scrub από την Kevin Murphy με κόκκους περλίτη και φυσικά συστατικά.

Ακολούθησέ μας στο Instagram

Θέλετε να κλείσετε
ραντεβού;

Πατήστε εδώ
bamhairsalon.gr@gmail.com(+30) 210 6800 299

Copyright © B.A.M. Hair Salon - Powered by kapaweb

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram