Πως διατηρούμε και φροντίζουμε τα ξανθά βαμμένα μαλλιά

Το ξανθό είναι από τα πιο αγαπημένα χρώματα μαλλιών των γυναικών, και μπορεί στις celebrities να φαίνεται λαμπερό και υγειή χωρίς προσπάθεια , στην πραγματικότητα όμως είναι ένα χρώμα που απαιτεί τεράστια φροντίδα και περιποίηση. Αν σκέφτεσαι να αλλάξεις τα μαλλιά σου σε ξανθά ή είσαι από τις γυναίκες που βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά […]

Το ξανθό είναι από τα πιο αγαπημένα χρώματα μαλλιών των γυναικών, και μπορεί στις celebrities να φαίνεται λαμπερό και υγειή χωρίς προσπάθεια , στην πραγματικότητα όμως είναι ένα χρώμα που απαιτεί τεράστια φροντίδα και περιποίηση.

Αν σκέφτεσαι να αλλάξεις τα μαλλιά σου σε ξανθά ή είσαι από τις γυναίκες που βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά και δυσκολεύεσαι να τα διατηρήσεις λαμπερά όμορφα και υγειή χωρίς ξεθωριάσματα και με ανεπιθύμητους χρωματικούς τόνους, αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να υιοθετήσεις μια σωστή ρουτίνα φροντίδας βαμμένων ξανθών μαλλιών.

     1.Χρησιμοποίησε ένα συνδιασμό shampoo και conditioner ειδικά για βαμμένα ξανθά μαλλιά.

Από τη στιγμή που θα βάψεις τα μαλλιά σου ξανθά πρέπει αμέσως να αλλάξεις τα προιόντα που χρησιμοποιούσες σε ειδικό σαμπουάν και conditioner για βαμμένα ξανθά μαλλιά.

Το σαμπουάν και conditioner που θα διαλέξεις θα πρέπει να είναι φιλικό προς το τριχωτό , πολύ ενυδατικό και να βοηθάει στο να αφαιρεί ανεπιθύμητους χρωματικούς τόνους.

Το Purple shampoo είναι πολύ σημαντικό να το χρησιμοποιείς ενδιάμεσα στη ρουτίνα σου, ή μπορείς να αγοράσεις purple shampoo το οποίο είναι πιο ήπιο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κανονικό σαμπουάν.

2. Κάνε συχνές θεραπείες στο σπίτι αλλά και στο κομμωτήριο

Οι θεραπείες των μαλλιών είναι απαραίτητες τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα στο σπίτι, πάντα ανάλογα με το τι ανάγκες έχουν τα μαλλιά σου. Χρησιμοποίησε μια μάσκα μαλλιών για ξανθά βαμένα μαλλιά και ακολούθησε τις οδηγίες χρήσης της συσκευασίας για σωστό αποτέλεσμα. Πολύ βασικό και απαραίτητο είναι να γίνεται και θεραπεία μαλλιών στο κομμωτήριο από επαγγελματίες τουλάχιστον 1 φορά το μήνα.

3. Απέφυγε τα συχνά λουσίματα

Τα συχνά λουσίματα δεν βοηθούν στη συντήρηση του χρώματος, για αυτό περιόρισε τα λουσίματα μέχρι 2 φορές την εβδομάδα για τη διατήρηση του χρώματος.

4. Απέφυγε το συχνό styling με θερμαντικά εργαλεία

Τα εργαλεία styling όπως το πιστολάκι και τα ψαλίδια καταστρέφουν τα μαλλιά ειδικά όταν έχουν υποστεί αποχρωματισμό. Δεν μας αρέσει να το λέμε αλλά η συχνή χρήση θερμότητας σε βαμμένα ξανθά μαλλιά μπορεί να τα κάψει, να δημιουργήσει πολύ ψαλίδα και μετά να χρειάζονται κούρεμα για να επανέλθουν.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα χρειαστεί να θυσιάσεις το hairstyle σου. Μπορείς να κάνεις εύκολα χτενίσματα που να μην απαιτούν θερμότητα όπως ένα effortless ατημέλητο κότσο , κυμματιστά μαλλιά χωρίς θερμότητα με πλεξούδες ή ρόλει μαλλιών ή χαμηλά ponytails και γαλλικές κοτσίδες. Επίσης χρησιμοποίησε φουλάρια για το styling των μαλλιών σου για να αποφύγεις τη θερμότητα αλλά να είσαι πάντα στυλάτη και περιποιημένη.

SOS: Τις φορές που θα χρησιμοποιήσεις θερμαντικά εργαλεία styling μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις πριν προιον για την προστασία της τρίχας από τη θερμότητα!

  5. Μην τα βάψεις ξανθά ΠΟΤΕ μόνη σου!

Το ξανθό χρώμα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ειδικά εαν αλλάξουμε από σκούρο σε ξανθό. Η μετάβαση αυτή απαιτεί σωστή διάγνωση από hair experts και γνώση την οποία όσο και να διαβάσεις στο ιντερνετ δεν θα μπορέσεις να αποκτήσεις.

Βρές τον colorist και hair expert που εμπιστεύεσαι γαι να έχεις πάντα άριστη ποιότητα στα μαλλιά σου.

Επίσης εάν σκέφτεσαι να πάς από μελαχρινό σε ξανθό πρώτη φορά, δοκίμασε άλλες τεχνικές με τον κομμωτή σου που είναι πιο φιλικές προς τα μαλλιά και πιο μοντέρνες, όπως το balayage. Με αυτή την τεχνική θα καταφέρεις να κρατήσεις τη ρίζα σου στο φυσικό σου χρώμα και τα μήκη-άκρες σου να ανοίγουν σιγά σιγά σε ξανθιά απόχρωση. Επίσης η μετάβαση σε πιο ανοιχτούς ξανθούς τόνους θα επιτευχθεί σιγά σιγά αν αυτός είναι ο στόχος σου, χωρίς να έχεις το αγχος ότι πρέπει να ανοίξεις πολύ γρήγορα τα μαλλιά σου με αποτέλεσμα να τα καταστρέψεις και το αποτέλεσμα θα φαίνεται πάντα φυσικό.

Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις τις συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο για βαφή ρίζας και δεν θα ταλαιπωρήσεις τα μαλλιά σου όσο με μια ολική βαφή.

Εαν θες πάντα να φαίνεσαι φινετσάτη και περιποιημένη με ξανθά μαλλιά, θα πρέπει να ακολουθήσεις όλες τις παραπάνω συμβουλές αλλά κυρίως τις εξατομικευμένες συμβουλες που θα σου δώσει ο hair expert που εμπιστεύεσαι!

Ακολούθησέ μας στο Instagram

Θέλετε να κλείσετε
ραντεβού;

Πατήστε εδώ
bamhairsalon.gr@gmail.com(+30) 210 6800 299
Χαϊμαντά 33, Χαλάνδρι, 152 34

Copyright © B.A.M. Hair Salon - Powered by kapaweb

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram