Ο σωστός τρόπος να λούζεις τα μαλλιά σου| 6 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.

Το λούσιμο των μαλλιών είναι μια βασική διαδικασία που ακολουθούμε όλοι μας στην ρουτίνα μας και ναι, υπάρχει ο σωστός τρόπος για να το κάνεις. Βούρτσισε τα μαλλιά σου καλά πριν το λούσιμο. Αυτό δεν σημαίνει με μανία ασκώντας πίεση. Θα πρέπει να βουρτσίζεις απαλά για να αποφύγεις το σπάσιμο της τρίχας. Εάν τα μαλλιά […]

Το λούσιμο των μαλλιών είναι μια βασική διαδικασία που ακολουθούμε όλοι μας στην ρουτίνα μας και ναι, υπάρχει ο σωστός τρόπος για να το κάνεις.

  1. Βούρτσισε τα μαλλιά σου καλά πριν το λούσιμο.

Αυτό δεν σημαίνει με μανία ασκώντας πίεση. Θα πρέπει να βουρτσίζεις απαλά για να αποφύγεις το σπάσιμο της τρίχας. Εάν τα μαλλιά σου μπερδεύονται και κάνουν κόμπους ξεκίνα το βούρτσισμα από τις άκρες προς τα πάνω, κρατώντας με το άλλο σου χέρι την τούφα των μαλλιών που χτενίζεις.

  1. Βρέξε τα μαλλιά σου πολύ καλά

Ξεκινώντας το λούσιμο, θα πρέπει τα μαλλιά σου να είναι πολύ καλά βρεγμένα. Ρίξε αρκετό νερό, και σιγουρέψου ότι το νερό έχει περάσει σε όλο το κεφάλι.

Προσπάθησε να μην είναι πολύ ζεστό το νερό. Μπορεί να νιώθεις υπέροχα τη  ζεστή αίσθηση στο κεφάλι, αλλά το ζεστό νερό προκαλεί αφυδάτωση και ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής.

Με αυτό δεν εννοούμε να λούζεσαι με κρύο νερό αν δεν το αντέχεις , αλλά τουλάχιστον προσπάθησε η θερμοκρασία του να είναι χλιαρή.

  1. Εφάρμοσε το σαμπουάν

Αφού βρέξεις καλά τα μαλλιά σου, εφάρμοσε το σαμπουάν και άπλωσε το παντού σε όλο το κεφάλι.

Το πιο βρώμικο σημείο στο κεφάλι που θα πρέπει να δώσεις έμφαση για να καθαρίσει είναι η κορυφή και περιμετρικά στα σημεία πίσω από τα αυτιά και πίσω – πάνω από το σβέρκο.

Δώσε έμφαση τρίβοντας καλά αυτά τα σημεία με τα δάχτυλά σου για 1 με 2 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στο να αφαιρεθεί λιπαρότητα ή ξηροδερμία από το τριχωτό.

Εδώ είναι μια πολύ καλή στιγμή να κάνεις μασάζ στο κεφάλι σου με κυκλικές κινήσεις πιέζοντας με τα δάχτυλά σου το κεφάλι. Το μασάζ στο τριχωτό δημιουργεί υπεραιμία, βοηθάει στην ανάπτυξη της τρίχας και προσφέρει χαλάρωση και αίσθηση ευεξίας.

Τέλος καθάρισε τις άκρες των μαλλιών σου. Επειδή οι άκρες των μαλλιών δεν είναι καινούριες (όπως στη ρίζα που βγαίνουν συνέχεια καινούρια μαλλιά), τείνουν να είναι πιο ευαίσθητες και να σπάνε. Επομένως δώσε προσοχή και τρίψε απαλά.

  1. Ξέπλυνε πολύ καλά

Σιγουρέψου κατά το ξέβγαλμα των μαλλιών να αφαιρέσεις πολύ καλά όλη τη σαπουνάδα από τα μαλλιά σου. Πολλές φορές στο ξέβγαλμα των μαλλιών μας ξεφεύγουν σημεία όπως κάτω από την κορυφή , πάνω από το σβέρκο και πίσω από τα αυτιά.

Δώστε 2 με 3 λεπτά κατά τη διαδικασία του ξεβγάλματος.  Αν έχεις πιο πλούσια ή σγουρά μαλλιά κάνε τη διαδικασία για τουλάχιστον 5 λεπτά.

  1. Ενυδάτωσε τα μαλλιά σου

Πριν εφαρμόσεις conditioner , αφαίρεσε το περιττό νερό από τα μαλλιά σου.

Ξεκίνησε την εφαρμογή του conditioner στις άκρες των μαλλιών σου. Με ότι έχει μείνει μπορείς να περάσεις ελαφρά και το πάνω μέρος του κεφαλιού εκτός και αν τα μαλλιά σου είναι πολύ λιπαρά ή έχεις πολύ λεπτή και ίσια τρίχα, και ξέβγαλε εξίσου καλά όπως και πριν μετά το σαπούνισμα.

  1. Ξέβγαλε με κρύο νερό αν το αντέχεις.

Το ξέβγαλμα με κρύο νερό θα βοηθήσει στο να φαίνονται τα μαλλιά σου καλογυαλισμένα, αλλά αν δεν το αντέχεις προσπέρασε αυτό το τελευταίο βήμα.

 

Όλοι μας αγαπάμε το πώς νιώθουμε όταν έχουμε όμορφα μαλλιά!

Για αυτό εφάρμοσε αυτά τα βασικά βήματα λουσίματος για να έχεις τη βάση για ένα τέλειο hairstyle έπειτα.

Ακολούθησέ μας στο Instagram

Θέλετε να κλείσετε
ραντεβού;

Πατήστε εδώ
bamhairsalon.gr@gmail.com(+30) 210 6800 299
Χαϊμαντά 33, Χαλάνδρι, 152 34

Copyright © B.A.M. Hair Salon - Powered by kapaweb

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram