Ο σωστός τρόπος να λούζεις τα μαλλιά σου| 6 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.

6 βήματα για σωστό λούσιμο

Το σωστό λούσιμο των μαλλιών είναι ότι πιο κύριο για την υγεία των μαλλιών σου. Τα 6 βήματα για σωστό λούσιμο που θα δεις πάρα κάτω, θα σε βοηθήσουν ώστε τα μαλλιά σου να είναι λαμπερά και να διατηρούν τη φρεσκάδα του λουσίματος περισσότερο.

1.Βούρτσισε τα μαλλιά σου καλά πριν το λούσιμο.

Αυτό δεν σημαίνει με μανία ασκώντας πίεση. Θα πρέπει να βουρτσίζεις απαλά για να αποφύγεις το σπάσιμο της τρίχας. Εάν τα μαλλιά σου τείνουν να μπερδεύουν εύκολα, ξεκίνα το βούρτσισμα από τις άκρες προς τα πάνω.

2.Βρέξε τα μαλλιά σου πολύ καλά

Πριν ξεκινήσεις με το σαμπουάν, θα πρέπει να βρέξεις πολύ καλά τα μαλλιά σου. Ρίξε αρκετό νερό, και σιγουρέψου ότι το νερό έχει βρέξει όλο το κεφάλι.

Προσπάθησε να μην είναι πολύ ζεστό το νερό. Μπορεί να νιώθεις υπέροχα τη  ζεστή αίσθηση στο κεφάλι, αλλά το ζεστό νερό προκαλεί αφυδάτωση και ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής.

Με αυτό δεν εννοούμε να λούζεσαι με κρύο νερό αν δεν το αντέχεις , αλλά τουλάχιστον προσπάθησε η θερμοκρασία του να είναι χλιαρή.

3.Εφάρμοσε το σαμπουάν

Αφού βρέξεις καλά τα μαλλιά σου, εφάρμοσε το σαμπουάν και άπλωσε το παντού σε όλο το κεφάλι.

Το πιο βρώμικο σημείο στο κεφάλι που θα πρέπει να δώσεις έμφαση, είναι η κορυφή και περιμετρικά στα σημεία πίσω από τα αυτιά και πίσω – πάνω από το σβέρκο.

Δώσε έμφαση τρίβοντας καλά αυτά τα σημεία με τα δάχτυλά σου για 1 με 2 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στο να αφαιρεθεί λιπαρότητα ή ξηροδερμία από το τριχωτό.

Εδώ είναι μια πολύ καλή στιγμή να κάνεις μασάζ στο κεφάλι σου με κυκλικές κινήσεις πιέζοντας με τα δάχτυλά σου το κεφάλι. Το μασάζ στο τριχωτό δημιουργεί υπεραιμία, βοηθάει στην ανάπτυξη της τρίχας και προσφέρει χαλάρωση και αίσθηση ευεξίας.

Τέλος πέρασε απαλά τα μήκη και τις άκρες των μαλλιών σου, χωρίς τρίψιμο.

4.Ξέπλυνε πολύ καλά

Σιγουρέψου ότι αφαιρείς πολύ καλά όλη τη σαπουνάδα από τα μαλλιά σου. Πολλές φορές στο ξέβγαλμα των μαλλιών μας ξεφεύγουν σημεία, και αυτό μπορεί να προκαλεί προβλήματα στο τριχωτό όπως φαγούρα, ξηροδερμία κ.α.

Δώστε 2 με 3 λεπτά κατά τη διαδικασία του ξεβγάλματος.  Αν έχεις πιο πλούσια ή σγουρά μαλλιά κάνε τη διαδικασία για τουλάχιστον 5 λεπτά.

5.Ενυδάτωσε τα μαλλιά σου

Πριν εφαρμόσεις conditioner , αφαίρεσε το περιττό νερό από τα μαλλιά σου.

Ξεκίνησε την εφαρμογή του conditioner στις άκρες των μαλλιών σου. Με ότι έχει μείνει μπορείς να περάσεις ελαφρά και το πάνω μέρος του κεφαλιού εκτός και αν τα μαλλιά σου είναι πολύ λιπαρά ή έχεις πολύ λεπτή και ίσια τρίχα, και ξέβγαλε εξίσου καλά όπως και πριν μετά το σαπούνισμα.

6.Ξέβγαλε με κρύο νερό αν το αντέχεις.

Το ξέβγαλμα με κρύο νερό θα βοηθήσει στο να φαίνονται τα μαλλιά σου καλογυαλισμένα, αλλά αν δεν το αντέχεις προσπέρασε αυτό το τελευταίο βήμα.

Όλοι μας αγαπάμε το πώς νιώθουμε όταν έχουμε όμορφα μαλλιά!

Για αυτό εφάρμοσε αυτά τα 6 βήματα για σωστό λούσιμο, για να έχεις τη βάση για ένα τέλειο hairstyle έπειτα που θα διαρκεί!

Ακολούθησέ μας στο Instagram

Θέλετε να κλείσετε
ραντεβού;

Πατήστε εδώ
bamhairsalon.gr@gmail.com(+30) 210 6800 299

Copyright © B.A.M. Hair Salon - Powered by kapaweb

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram