Η δύναμη που κρύβεται πίσω από το κοντό καρέ. Πως έγινε τόσο δημοφιλές σαν κούρεμα

Η ιστορία για το καρέ κούρεμα

Από το 2017 το κοντό καρέ ή bob haircut πήρε μεγάλη δημοσιότητα και έγινε από τα must κουρέματα για τις σύγχρονες γυναίκες. Το είδαμε σε διάφορες εκδόσεις του - σε πασαρέλες και celebrities και σήμερα το κοντό καρέ είναι και επίσημα το πιο μοντέρνο και κομψό κούρεμα για τις καθημερινές γυναίκες όλων των ηλικιών αφού προσδίδει κάτι αναμφισβήτητα κλασσικό με αέρα νεοτερισμού στην εμφάνιση.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολύ δυναμικές γυναίκες της μόδας ,  από την Coco Chanel έως την Anna Wintour συνδέονται με αυτό το κούρεμα ως το signature style στα μαλλιά τους.

Πριν από τον 20ο αιώνα, η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών φορούσε τα μαλλιά τους μακριά αλλά πιασμένα σε πλεξούδες η «κουλούρια» (buns)

Τα μακριά μαλλιά ήταν σύμβολο θηλυκότητας και το να έχουν κοντά μαλλιά ήταν σκανδαλώδες για την εποχή.

Οι γυναίκες άρχισαν να κόβουν τα μαλλιά τους στις αρχές της δεκαετίας του 1920 και ήταν μια μορφή κοινωνικής  εξέγερσης που βοήθησε τις γυναίκες να κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στην ισότητα των φύλων.

Τότε ήταν που δημιουργήθηκε και η βιομηχανία των γυναικείων κομμωτηρίων.

Ενώ η δημοτικότητα του χτενίσματος έχει έρθει και έχει εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, ποτέ δεν εξαφανίστηκε πραγματικά και κατά κάποιον τρόπο δεν έχασε ποτέ την ισχυρή του σχέση με το υψηλό στυλ και τη γυναικεία ενδυνάμωση. Παρά το γεγονός ότι το ευρύ κοινό έχει συνηθίσει να βλέπει γυναίκες με κοντά μαλλιά, ένα μοντέρνο και σύγχρονο κοντό καρέ πάντα  καταφέρνει να κάνει πρωτοσέλιδα κάθε χρόνο, ειδικά όταν συνδέεται με μια διασημότητα που είναι γνωστή παγκοσμίως.

Η δυναμική του κοντού καρέ είναι πολύ μεγάλη αφού σύμφωνα με την ιστορία του σαν κούρεμα δείχνει ότι ορισμένοι άντρες απειλούνται από τις γυναίκες με κοντά μαλλιά γιατί  συνδέεται με την ιδέα ότι η γυναίκα μπορεί να διεκδικεί ότι βάλει στο νού της.

Παρόλο που πολλές γυναίκες έχουν υιοθετήσει κουρέματα σε όλη την ιστορία, το στυλ εξακολουθεί να καταφέρνει να διαταράξει τα κυρίαρχα, πατριαρχικά ιδανικά ομορφιάς στη δυτική κοινωνία με τρόπο που το καθιστά ένα από τα πεμπτουσιακά σύμβολα της φεμινιστικής μόδας.

Ακολούθησέ μας στο Instagram

Θέλετε να κλείσετε
ραντεβού;

Πατήστε εδώ
bamhairsalon.gr@gmail.com(+30) 210 6800 299
Χαϊμαντά 33, Χαλάνδρι, 152 34

Copyright © B.A.M. Hair Salon - Powered by kapaweb

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram