Σγουρά Μαλλιά: 5 λάθη που οι hair experts του B.A.M. Hair Salon προτείνουν να αποφύγεις ώστε το look σου να φαίνεται πιο νεανικό.

Δείξε Φρέσκια και νεότερη μέσα από την υγεία των σγουρών σου μαλλιών!

Έχεις και εσύ σγουρά μαλλιά και νιώθεις ότι δεν έχουν σχήμα οι μπούκλες σου , είναι ξηρές, άτονες και βαριές.

Τα σγουρά μαλλιά είναι από τη φύση τους πιο αφυδατωμένα.

Είτε έχεις λεπτά σγουρά μαλλιά, είτε πλούσια σγουρά μαλλιά, υπάρχουν κάποια λάθη που μπορεί να κάνεις και να μην έχεις τις μπούκλες που επιθυμείς.

Αρχικά όταν μιλάμε για νεανικότητα ενοούμε τη λάμψη και τη φρεσκάδα που μπορεί να προσφέρει στην εικόνα σου ένα υγειές και καλοφροντισμένο μαλλί σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρίσκεσαι.

Πάρα κάτω αναφέρουμε 5 λάθη που μπορεί να κάνεις με τα σγουρά σου μαλλιά που τα κάνουν να μη δείχνουν υγιή και εσένα να μοιάζεις λίγο μεγαλύτερη.

  1. Το μήκος των μαλλιών σου

Έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές να μην μπορούν οι γυναίκες να κατανοήσουν το καλό που θα τους κάνει η αλλαγή στο μήκος των μαλλιών τους και έτσι επιμένουν να διατηρούν πολύ μαρκιά τα μαλλιά τους για δεκαετίες.

    

Τα πολύ μακριά σγουρά μαλλιά το μόνο που θα κάνουν είναι να κρατούν το βάρος όλο προς τις άκρες και να χάνεται ο φυσικός όγκος στη ρίζα.

Το αποτέλεσμα θα είναι να χάνεις την ισοροπία από τους όγκους που μπορεί να σου δώσει η υφή των μαλλιών σου περιμετρικά στο κεφάλι και ακριβώς όπως κατεβαίνουν τα μαλλιά προς τα κάτω θα δημιουργείται η ψευδέσθηση ότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου κατεβαίνουν προς τα κάτω.

Η αλλαγή στο μήκος δεν χρειάζεται πάντα να είναι δραματική, εκτός από καποιες περιπτώσεις που μπορούν να συζητηθούν κατά τη διάρκεια της διάγνωσης και της συμβουλευτικής που θα κάνεις με τον κομμωτή σου (π.χ. πολύ λεπτά σγουρά μαλλιά με αραίωση)

Μπορεί επομένως να διατηρηθεί ένα μακρύ μήκος στα μαλλιά αλλά με το σωστό κούρεμα με layers θα καταφέρεις να δώσεις κίνηση και ζωντάνια στα μαλλιά σου καθώς και την ψευδέσθηση της ανόρθωσης των χαρακτηριστικών του προσώπου σου όπως τα μάτια και τα ζυγωματικά σου.

  1. Αμελείς συστηματικά εξειδικευμένες θεραπείες για σγουρά μαλλιά.

Κανονικά ανεξάρτητα από τον τύπο μαλλιών οι θεραπείες είναι πραγματικά το Α και το Ω για την ζωντάνια των μαλλιών σου.

Θα πρέπει να μην ξεχνάς να κάνεις μια μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι και 1 φορά το μήνα μια εξειδικευμένη θεραπεία για σγουρά μαλλιά στο κομμωτήριο.

Για να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις τη σημαντικότητα της θεραπείας, θα σου κάνουμε μια απλή ερώτηση :

Εαν είχες ακμή στο δέρμα σου, θα προσπαθούσες

  1. Να το καλύψεις με μέικ απ
  2. Θα το φρόντιζες από μέσα προς τα έξω με κάποια θεραπεία που θα σου πρότεινε ο δερματολόγος σου

Εάν απάντησες το δεύτερο τότε θα κατάλαβες ήδη τη σημαντικότητα της θεραπείας για τα μαλλιά.

Στο B.A.M. Hair Salon διαχειριζόμαστε τα μαλλιά όπως και το δέρμα, και γιαυτό προτείνουμε να αρχίσεις να εξασκείς μια ρουτίνα περιποίησης στο σπίτι αλλά και στο κομμωτήριο για πιο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.

  1. Χρησιμοποιείς λάθος προιόντα

Τα προιόντα μαλλιών από τα καθαριστικά μέχρι το styling θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να έχεις λαμπερά και ενυδατωμένα μαλλιά.

Εαν χρησιμοποιείς αφρό ή τζελ για να διαχωρίσεις τις μπούκλες σου, τότε προτείνουμε να δοκιμάσεις κάτι καινούριο.

Μια κρέμα styling για σγουρά μαλλιά αντί για τζελ θα αφήσει τις μπούκλες ενυδατωμένες και θα διατηρήσει την κίνηση, την ελαστικότητα και το διαχωρισμό τους.

Το σκέτο τζέλ ή ο αφρός μαλλιών του εμπορίου από την άλλη θα αφυδατώσουν τα μαλλιά περισσότερο και το τελικό styling θα είναι ένα σχεδόν wet look με σκληρή και βαριά μπούκλα.

Το να μην αλλάζεις σε ποιοτικά προιόντα μαλλιών , θα δημιουργεί μονίμως ένα φαύλο κύκλο κακών εμπειριών στο styling πιστεύοντας έτσι ότι τα μαλλιά σου είναι κακά ποιοτικά, και εσύ θα συνεχίσεις να διατηρείς για χρόνια ένα κακό στυλ μαλλιών.

  1. Δεν χρησιμοποιείς φυσούνα για το στέγνωμα

Όσο καλό και ανέμελο είναι να αφήνουμε τα μαλλιά να στεγνώνουν μόνα τους, δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση.

Το στέγνωμα των σγουρών μαλλιών με τη φυσούνα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσεις το φριζάρισμα.

Ακόμα και αν τα μαλλιά σου είναι υγιή , το φριζάρισμα δίνει την εντύπωση ότι τα μαλλιά σου είναι ξηρά και αφυδατωμένα , που θα δίνουν την ψευδέσθηση ότι δεν είναι υγιή.

Εαν δεν γνωρίζεις πως να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με φυσούνα δες το πάρα κάτω βίντεο :

  1. Επιλέγεις λάθος τεχνική χρώματος για τα μαλλιά σου

Μια πολύ δημοφιλής τεχνική και χρώμα μαλλιών τα τελευταία χρόνια είναι το balayage.

Εάν εμπνέεσαι από φωτογραφίες balayage σε κυματιστά ή ίσια μαλλιά θα πρέπει να γνωρίζεις πως το αποτέλεσμα δεν θα μοιάζει με αυτό που βλέπεις στη φωτοφραφία όταν θα φοράς φυσικά τα μαλλιά σου.

Και αυτός είναι και ο σκοπός: να μπορείς να φοράς τα μαλλιά σου στη φυσική του μορφή!

Αυτό που προτείνουμε ως hair experts είναι να αποφεύγεις τις λεπτές ανταύγειες και το πολύ ανοιχτό ξανθό χρώμα για τα μαλλιά σου. Ανίθετα ένα διακριτικό balayage χωρίς μεγάλο ξάνοιγμα θα αναδείξει καλύτερα τα σγουρά σου μαλλιά!

Επίσης μπορείς να επιλέξεις χοντρές ανταύγειες και τεχνική multi dimentional color.

Οι πιο χοντρές ανταύγειες με ξάνοιγμα 2 τόνους πιο ανοιχτό από το φυσικό σου χρώμα θα δώσουν μια ωραία διάσταση στα σγουρά μαλλιά σου.

Επειδή όπως είπαμε και στην αρχή αυτού του άρθου τα σγουρά μαλλιά είναι πιο αφυδατωμένα από τη φύση τους, προτείνουμε το ξάνοιγμα να μην είναι πολύ ανοιχτό γιατί θα έχει σαν αποτέλεσμα σε συνδιασμό με τη φυσική υφή τους να δείχνουν κατεστραμμένα και ξηρά.

Μια τεχνική multi dimentional color σε 2 κοντινές αποχρώσεις με το φυσικό σου χρώμα είναι ότι καλύτερο για να δώσεις φώς , διάσταση και φυσική υγεία στα μαλλιά σου!

Ακολούθησέ μας στο Instagram

Θέλετε να κλείσετε
ραντεβού;

Πατήστε εδώ
bamhairsalon.gr@gmail.com(+30) 210 6800 299

Copyright © B.A.M. Hair Salon - Powered by kapaweb

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram