Φυσικό Look: Σγουρά μαλλιά χωρίς φριζάρισμα – Τα 7 βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.

Rock your curls in 7 steps
by the bamhairsalon experts

 

Είμαστε μεγάλοι υποστηρικτές της φυσικής ομορφιάς , και θεωρούμε πως όσο πιο φυσικές είναι οι γυναίκες τόσο πιο όμορφες δείχνουν!

So, Rock what your mama gave you:

Αν έχεις κληρονομήσει σγουρά μαλλιά είσαι στο σωστό μέρος για να μάθεις πώς να χειρίζεσαι τα σγουρά μαλλιά σου μέσω μιας απλής ρουτίνας.

Θα σου παρουσιάσουμε 7 απλά βήματα τα οποία μπορείς να κάνεις μια φορά την εβδομάδα για να έχεις τέλεια φυσικά σγουρά μαλλιά όλη την εβδομάδα!

Είναι μια διαδικασία η οποία είναι χρονοβόρα , αλλά τα σγουρά μαλλιά χρειάζονται σωστή περιποίηση και λίγο παραπάνω από το χρόνο σου για να μπορείς να τα φοράς φυσικά.

Ως ειδικοί στο θέμα των σγουρών μαλλιών έχουμε δει και έχουμε ακούσει πολλά για τα σγουρά μαλλιά.

Όλα τα σγουρά μαλλιά δεν είναι το ίδιο.

Υπάρχουν πολλοί και  διαφορετικοί τύποι σγουρών μαλλιών, όμως μην ανησυχείς.

Αυτή είναι η βασική ρουτίνα για σγουρά μαλλιά άσχετα από τον τύπο της μπούκλας σου που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις τις τέλειες φυσικές μπούκλες οι οποίες θα κρατήσουν όλη την εβδομάδα.

1.Λούσου σωστά χρησιμοποιώντας το κατάλληλο σαμπουάν.

Η βάση της φροντίδας των μαλλιών ανεξάρτητα από τον τύπο τους βρίσκεται στο λούσιμο.

Επένδυσε σε ένα σαμπουάν για σγουρά μαλλιά ανάλογα τον τύπο της τρίχας σου και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στα μαλλιά σου.

Πώς να διαλέξεις το κατάλληλο? 

Ο κομμωτής που εμπιστεύεσαι θα σου λύσει όλες τις απορίες σου και θα σου προτείνει το καλύτερο προϊόν για τα δικά σου μαλλιά.

2.Χρησιμοποίησε conditioner μετά το λούσιμο.

Τα περισσότερα conditioner για μαλλιά δουλεύουν όπως και τα μαλακτικά για τα υφάσματα.

Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου θα πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε conditioner για ενυδάτωση ή σε conditioner με πρωτεΐνη.

Τα conditioner με πρωτεΐνη σε πολύ σγουρά μαλλιά θα τα κάνουν  πιο δυνατά όμως σαν αποτέλεσμα θα είναι πιο «βαριά» και πιο δύσκολο για να κουνιούνται φυσικά, οπότε ίσως να είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ένα καλό ενυδατικό conditioner.

Και πάλι, μην μπερδεύεσαι!

Ο κομμωτής σου θα σε βοηθήσει να βρεις τον τύπο των μαλλιών σου και να σου προτείνει την καλύτερη επιλογή conditioner για τα μαλλιά σου!

3.Ενυδάτωση και μετά το λούσιμο.

Όσο τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα χρησιμοποίησε ένα λάδι μαλλιών και ένα καλό προϊόν styling σε μορφή κρέμας ή gel.

  • Χώρισε τα μαλλιά σου σε τμήματα ξεκινώντας από το πίσω και κάτω μέρος του κεφαλιού. Χρησιμοποίησε λίγο λάδι μαλλιών στις άκρες. Έπειτα βάλε μια καλή ποσότητα από το προϊόν styling για μπούκλες σε όλο το μήκος των μαλλιών αποφεύγοντας να πηγαίνεις πολύ κοντά στη ρίζα.
  • Χτένισε με μια βούρτσα μόλις τελειώσεις με τα προϊόντα και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο  σε όλο το υπόλοιπο κεφάλι.

      Χώρισε σε τμήματα τα μαλλιά – Βάλε τα προϊόντα – Βούρτσισε.

  • Όταν τελειώσεις αυτή τη διαδικασία πρέπει να βουρτσίσεις ξανά όλα τα μαλλιά μαζί πολύ καλά. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που δεν πρέπει να ξεχάσεις. Με αυτό το βήμα θα αποφύγεις τυχόν τούφες μαλλιών που δεν έχουν καλυφτεί καλά με τα προϊόντα.

 Εάν αρχίζουν να στεγνώνουν τα μαλλιά κατά τη διαδικασία, πρόσθεσε λίγο νερό να επαναφέρεις την υγρασία στα μαλλιά σου.

4.Προσδιόρισε τις μπούκλες 

Ήρθε η ώρα να φτιάξεις  τις μπούκλες όμορφες γύρω από το πρόσωπο σου:

  • Ξεκίνησε από μπροστά, γιατί αυτό είναι και το σημείο που θα πρέπει να δώσεις περισσότερη προσοχή.
  • Άρχισε να χωρίζεις τμήματα στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού και δίπλα στα αυτιά. 
  • Με το δάχτυλό σου ξεκίνα να δημιουργείς σπείρες (να στρίβεις την τούφα επάνω στο δάχτυλό σου όπως θα έκανες με ένα σίδερο για μπούκλες) με τη φορά της μπούκλας και κρατώντας τη ρίζα προς τα κάτω.
  • Αφού τελειώσεις το μπροστινό μέρος του κεφαλιού , χωρίς να χωρίζεις τα μαλλιά σου σε τμήματα πια, συνέχισε να δημιουργείς αυτές τις σπείρες με το δάχτυλό σου διορθώνοντας τις μπούκλες σε όλο το κεφάλι που είναι πιο χαλασμένες καθώς και σε τμήματα γύρω από το κεφάλι που φαίνονται περισσότερο.

5.Τύλιξε τα μαλλιά σου σε ένα βαμβακερό μπλουζάκι.

Αυτό είναι το Top Tip για σγουρά μαλλιά!

Στα σγουρά μαλλιά ο τρόπος με τον οποίο θα πας από βρεγμένο σε στεγνό μαλλί είναι κρίσιμος.

Το στέγνωμα των μαλλιών σε πετσέτα τείνει να απορροφά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό υγρασίας  και να κάνει την επιδερμίδα πιο ξηρή στο τριχωτό με αποτέλεσμα να φριζάρει το μαλλί.

Κράτησε τα μαλλιά σου τυλιγμένα για μερικά λεπτά ( από 5 έως 15 λεπτά, ανάλογα το χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου)

6.Τελικό στέγνωμα 

Σε αυτό το βήμα, θα χρειαστείς φυσούνα για το πιστολάκι των μαλλιών σου. Δεν προτείνουμε να στεγνώσεις τα μαλλιά σου χωρίς αυτό το εργαλείο.

  • Βάλε το πιστολάκι σου σε χαμηλή ένταση με χαμηλή τη θερμότητα. Αν χρησιμοποιήσεις δυνατή ένταση και πολύ ζεστό αέρα στα μαλλιά σου οι μπούκλες σου θα διαταραχθούν και θα φριζάρουν.
  • Ξεκίνησε το στέγνωμα από την κορυφή των μαλλιών και με τον αέρα να πηγαίνει προς τα κάτω. Μην αναποδογυρίζεις το κεφάλι σου ακόμα γιατί σε αυτή την περίπτωση θα φέρεις υπερβολικό όγκο στα μαλλιά σου και θα μοιάζεις λες και βγήκες straight from the 80s!
  • Αφού στεγνώσει πρώτα το πάνω μέρος , τοποθέτησε τη φυσούνα στις άκρες των μαλλιών σου στο κάτω μέρος χρησιμοποιώντας το ελεύθερο σου χέρι για να προστατέψεις τις μπούκλες από τον αέρα που θα πηγαίνει προς τα πάνω.
  • Αφού τελειώσεις και σε αυτό το σημείο τώρα μπορείς να αναποδογυρίσεις τα μαλλιά σου αν θες και πολύ προσεχτικά να στενώσεις τις μπούκλες σου και στο κάτω μέρος του κεφαλιού σου.

7.Τελικό Styling (optional)

Σε αυτό το τελευταίο βήμα για τέλειες φυσικές μπούκλες χωρίς φριζάρισμα που θα κρατήσουν για μια ολόκληρη εβδομάδα θα χρειαστείς ένα ψαλίδι για μπούκλες.

Χωρίς να χρησιμοποιήσεις προϊόν ξεκίνησε από το μπροστινό μέρος και φτιάξε τις μπούκλες σου. Έπειτα συνέχισε με το υπόλοιπο κεφάλι όχι όμως σε όλο το κεφάλι! Φτιάξε τις μπούκλες περιμετρικά στο κεφάλι σου δίνοντας έμφαση στο πρόσωπό σου και στα σημεία όπου οι μπούκλες δείχνουν φριζαρισμένες ή χαλασμένες και τελείωσες!

 

 

 

Ακολούθησέ μας στο Instagram

Θέλετε να κλείσετε
ραντεβού;

Πατήστε εδώ
bamhairsalon.gr@gmail.com(+30) 210 6800 299

Copyright © B.A.M. Hair Salon - Powered by kapaweb

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram